АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Патологія якого відділу нервової системи у хворої? Як зветься такий напад? (ураження лімбіко-вертикулярного комплексу, вегетативно-судинної дистонії)

Прочитайте:
  1. E Аномалії розвитку нервової системи
  2. VІІ. ОБ’ЄКТИВНЕ ОБСТЕЖЕННЯ СЕРЦЕВО-СУДИННОЇ СИСТЕМИ
  3. XIV. Слон, якого не помітили
  4. А допомогою якого методу визначають функціональну здатність нирок?
  5. А) Характеристика методів візуалізації сечової системи, показання до застосування, їх можливості та обмеження.
  6. Аглютиногени і аглютиніни системи АВ0.
  7. Анататомія, фізіологія, патологія дітей ОГ
  8. Анатомія вегетативної нервової системи
  9. Анатомія дихальної системи (верхні дихальні шляхи)
  10. Анатомія та фізіологія дихальної системи

Яке лікування призначите у разі такого нападу (вкажіть медикаменти)? (седативні, ваготпропні)

 

Задача 2

Хворого, який страждає на епілепсію і не регулярно приймав проти судомні препарати, доставлено в клініку після серії судомних нападів, що повторюються впродовж 2 годин. Між нападами свідомість у хворого повністю не відновлюється.

Як зветься такий патологічний стан? (Епілептичний статус)

2. З якого препарату слід почати терапію, щоб його зупинити (вкажіть дозу та шлях введення)? Які ще препарати чи заходи можна застосувати за такої ситуації? (Діазепам (2 мл), Лоразипам 1 мл, Фенітаїн 5 мл В/В)

 

Задача 3

Хворий протягом місяця скаржиться на головний біль, що виникає вночі та під ранок, супроводжується раптовим блюванням. Виявлено ністагм при погляді вправо. На очному дні виявлено застій дисків зорових нервів.

Для якого типу головного болю це характерно? У разі якої патології виникає такий синдром? (Менінгеальний,Гіпертензивний синдром (пухлина))

2. Які необхідно провести дослідження для встановлення клінічного діагнозу? (Ехо, кт, мрт)

 

Задача 4

Хворого після травми голови, що супроводжувалась втратою свідомості, турбують головний біль, нудота та запаморочення. Під час неврологічного огляду виявлено симптом Марінеску-Родовича зліва, відсутні рогівкові рефлекси, відмічається легка анізокорія. Іншої патології в неврологічному статусі немає.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 480 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)