АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Яке захворювання у пацієнта? (менінгококовий менінгіт гнійний)

Прочитайте:
  1. Автоімунні захворювання
  2. АНАМНЕЗ ЗАХВОРЮВАННЯ
  3. Анамнез наявного захворювання
  4. Варіанти початку захворювання (С.Д. Подимова, 1993р.):
  5. ВІРУСНІ ЗАХВОРЮВАННЯ ШКІРИ
  6. Вступ до нозології. Захворювання кровотворної системи.
  7. Гострі захворювання бронхолегеневої системи.
  8. ГРИБКОВІ ЗАХВОРЮВАННЯ ШКІРИ
  9. Екстрагенітальні захворювання у вагітних, які потребують спільного спостереження акушера-гінеколога і профільного фахівця
  10. Захворювання зубів і порожнини рота

2. Які препарати потрібно призначити хворому для етіотропного лікування? (бензилпеніцелін, ампіцилін, цефтріаксон,)

 

Задача 10

Хворий 62 років, що протягом 15 років страждає на цукровий діабет, скаржиться на пекучий біль, заніміння та відчуття «повзання мурашок» в кистях рук та ступнях ніг. Під час обстеження звертають на себе увагу сухість та лущення шкіри, схуднення гомілок. Колінні та ахілові рефлекси відсутні, знижені всі види чутливості у дистальних відділах кінцівок.

Які структури уражені? Встановіть клінічний діагноз. (Периферичні нерви.Діабетична поліневропатія)

2. Призначте лікування (вкажіть медикаменти та інші засоби терапії). (ганггліоблокатори(ганглерон), знеболювальні, віт В, нікотинову кислоту, тегретол)

 

 

Варіант 7

Задача 1

Хворий, що переніс закриту черепно-мозкову травму, доставлений в неврологічне відділення. Невролог діагностував струс головного мозку.

Які додаткові методи обстеження необхідно обов’язково призначити хворому? На підставі яких ознак у неврологічному статусі можна діагностувати струс мозку? (Краніографія, КТ чи МРТ. Загальномозкові:Нудота, блювання, головокружіння, запаморочення)

2. Призначте лікування хворому (вкажіть медикаменти та інші засоби терапії). (Спокій, догляд,седативні засоби,еуфілін, дегідратаційні засоби (L-лізин енцилат))

 

Задача 2

У хворої поступово з’явився шум у лівому вусі, згодом знизився слух на це вухо. Почала погано змикати повіки лівого ока («симптом вій»), з’явилась асиметрія кутиків рота – опущений лівий кутик рота. Виявлено ністагм при погляді вліво. Хвороба прогресує впродовж 4 місяців.

1. Які структури нервової системи постраждали і на якому рівні? (Мосто-мозочковий кут, V, VII, VІІІ пара ЧМН)

2. Який попередній клінічний діагноз? Які додаткові методи обстеження підтвердять цей діагноз? (МРТ, ЕхоЕГ, КТ. Пухлина)

 

Задача 3

50-ти річна жінка скаржиться на нестерпні короткочасні напади болю в ділянці верхньої правої щелепи, які трапляються протягом 4-х років не рідше 1 разу на тиждень. Пароксизми провокуються вживанням холодної їжі (морозиво і холодні напої). Стоматологічні причини не знайдено.

Вкажіть попередній діагноз. Які додаткові методи дослідження потрібно провести цій хворій і з якою метою? (Невропатія ІІ гілки V пари. Знімки зубів: дивитись чи є пульпіт, МРТ, основа черепа в мосто-мозочковому куті)


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 514 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)