АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Вкажіть клінічний діагноз(Нейропатія ліктьового нерва).

Прочитайте:
  1. Вкажіть клінічний діагноз. Яке призначите лікування (вкажіть медикаменти)? (Фолікулярний мієлоз, В12-фолієва кислота, вітамін В)
  2. Вкажіть магістральну артерію верхньої кінцівки, від якої відходять такі гілки: найвища грудна, грудоакроміальна, латеральна грудна,
  3. Вкажіть місце формування латеральної підшкірної вени.
  4. Вкажіть повну назву клінічного діагнозу. (первинна прогресуюча міодистрофія Ерба-Рота)
  5. Вкажіть систематичне положення збудника лімфоми Беркіта.
  6. Вкажіть скелетотопію селезінки.
  7. Вкажіть тип нападу. Де локалізується епілептичне вогнище(Первинно-генералізований судомний напад з аурою. Передцентральна звивина)?
  8. Вкажіть утворення, напрям і закінчення верхніх і нижніх серцевих іілок блукаючого нерва.
  9. Вкажіть які основні види тканин не зустрічаються у людини.

У якій ділянці руки випадатиме чутливість і за яким типом? Як виглядатиме кисть у разі прогресування хвороби(5,4 пальці, гіпотенар. Переферичний тип. Кігтиста кисть)?

 

Задача 8

У хворого з постійною формою миготливої аритмії раптово виникла короткочасна втрата свідомості. У неврологічному статусі виявлені опущення правого кутика рота, зниження сили в правій руці, моторну афазію. Через 2 години неврологічний статус нормалізувався.

Які нервові структури постраждали? Вкажіть повний клінічний діагноз.(7 пара,центр Брока, ліва передцентральна звивина. ТІА в басейні середньої мозкової артерії)

Яке призначите лікування для профілактики повторення таких станів (вкажіть медикаменти чи інші заходи)(фурасемід, метапролол, інгібітор АПФ - каптопрес)?

 

Задача 9

У хворого після перенесеного енцефаліту спостерігається синдром паркінсонізму. Відсутня реакція зіниць на конвергенцію і акомодацію за збереження прямої і співдружньої реакції зіниць на світло.

1. Як зветься така патологія зіничних реакцій? Опишіть симптоми паркінсонізму. Ураження яких структур спричинить його виникнення?(Зворотній синдром Аргайля-Робертсона. Гіпертонічно-гіпокінетичний синдром. Рухи за типом зубчастого колеса, човгаюча хода, рахування монет. Чорної речовини та нігрострарних шляхів)


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 496 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)