АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Який попередній діагноз? Які додаткові методи обстеження його підтвердять?(пухлина мозочку, гіпертензія. МРТ, КТ)

Прочитайте:
  1. II УЗ-обстеження (18-21 тиж.)
  2. II.Методи діагностики інфекції під час вагітності
  3. IV. Методические указания студентам по подготовке к занятию
  4. V. Матеріали методичного забезпечення заняття
  5. V. Методичне забезпечення
  6. V. Учебно-методическое и информационное обеспечение дисциплины
  7. V. Учебно-методическое и информационное обеспечение дисциплины
  8. VI. Методика
  9. VI. Методичне забезпечення
  10. VI. Методичне забезпечення

 

Задача 2

У хворого після травми голови, що супроводжувалась втратою свідомості, відмічались нудота та запаморочення. Під час неврологічного огляду виявлено відсутність рогівкових рефлексів, анізорефлексією колінних, відсутність підошовних рефлексів. Іншої патології немає.

1. Що означає термін «анізорефлексія»? Встановіть попередній клінічний діагноз.(нерівномірність рефлексів на симетричних половинах тіла. Струс ГМ)

Які додаткові методи обстеження і з якою метою необхідно обов’язково провести хворому у разі такої патології,(МРТ, КТ – що б бути певними, що це не забій мозку)?

 

Задача 3

У хворого без порушення свідомості виникають напади клонічних судом у лівій половині обличчя, які поширюються на ліву руку і ногу. Напад триває 2 хвилини.

Вкажіть тип нападу. Який клінічний діагноз?(Вторинно-генералізований клонічний судомний напад. Епілепсія)

Які додаткові методи обстеження необхідно провести хворому і з якою метою(ЕЕГ – для виявлення патологічного вогнища. КТ, МРТ для диф діагностики)?

 

Задача 4

У хворого з 16 років поступово виникли м’язова слабкість і атрофії м’язів проксимальних відділів кінцівок, утруднення під час ходи. Виявлено «крилоподібні» лопатки, «осину» талію, «качину» ходу. Дід хворого також хворів на таке захворювання.

1. Вкажіть повний клінічний діагноз(Первинна м*язова дистрофія, ювенільна форма Ерба-Рота).


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 401 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)