АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Який тип наслідування хвороби? Який метод обстеження необхідно провести для уточнення діагнозу?(Аутосомно-рецисивний, ЕМГ, біопсія)

Прочитайте:
  1. I. МЕТОДЫ, ПОДХОДЫ И ПРОЦЕДУРЫ ДИАГНОСТИКИ И ЛЕЧЕНИЯ
  2. I. Родоразрешение:сроки, время, метод
  3. II МЕТОДЫ, ПОДХОДЫ И ПРОЦЕДУРЫ ДИАГНОСТИКИ И ЛЕЧЕНИЯ
  4. II УЗ-обстеження (18-21 тиж.)
  5. II. Методы, подход и процедуры диагностики и лечения
  6. II. МЕТОДЫ, ПОДХОДЫ И ПРОЦЕДУРЫ ДИАГНОСТИКИ И ЛЕЧЕНИЯ
  7. II. МЕТОДЫ, ПОДХОДЫ И ПРОЦЕДУРЫ ДИАГНОСТИКИ И ЛЕЧЕНИЯ
  8. II. МЕТОДЫ, ПОДХОДЫ И ПРОЦЕДУРЫ ДИАГНОСТИКИ И ЛЕЧЕНИЯ
  9. II. МЕТОДЫ, ПОДХОДЫ И ПРОЦЕДУРЫ ДИАГНОСТИКИ И ЛЕЧЕНИЯ
  10. II.Методи діагностики інфекції під час вагітності

 

Задача 5

У хворого різко підвищилась температура до 38 °С, з’явились головний біль, запаморочення, шум у вухах, світлобоязнь, нудота. Позитивні менінгеальні симптоми. Відмічається анізокорія, відсутня реакцій зіниць на світло. У спинномозковій рідині: лімфоцитарний плеоцитоз - 100 клітин в 1 мкл, білок 0,5 г/л. Позитивна реакція Вассермана.

1. Що означає "анізокорія"? Чи нормальний склад ліквору?(Нерівномірність зіниць. Норма: цитоз – 3 клітини, білок 0.12-0.45. Клітинно білкова дисоціація)

Про яке захворювання можна думати? Які дослідження допоможуть в постановці етіологічного діагнозу?(Сифілітичний менінгіт. РІБТ, РІФ, ІФА)

 

Задача 6

У хворого на розсіяний склероз наявні інтенційне тремтіння під час виконання координаторних проб, ністагм та скандована мова.

Як зветься таке поєднання симптомів? Свідченням ураження яких структур воно є?(тріада Шарко. Ураження провідних шляхів мозочка)

2. З якими патологічними ознаками можуть поєднуватись ці симптоми у разі розсіяного склерозу?(З тріадою Марбурга – відсутність черевних рефлексів, нижній в*ялий парапарез, блідість темпоральних половин полів зору)

 

Задача 7

У хворого, що отримав травму з переломом ключиці, з’явився в’ялий парез м’язів проксимального відділу правої руки з порушенням чутливості на зовнішній поверхні плеча.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 435 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)