АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Які структури нервової системи уражені? Встановіть попередній клінічний діагноз.(Центр Брока та середина передцентральної звивини,забій гм)

Прочитайте:
  1. E Аномалії розвитку нервової системи
  2. V. Створення умов для безперешкодного доступу інвалідів до соціальної інфраструктури
  3. VІІ. ОБ’ЄКТИВНЕ ОБСТЕЖЕННЯ СЕРЦЕВО-СУДИННОЇ СИСТЕМИ
  4. А) Характеристика методів візуалізації сечової системи, показання до застосування, їх можливості та обмеження.
  5. Аглютиногени і аглютиніни системи АВ0.
  6. Анатомія вегетативної нервової системи
  7. Анатомія дихальної системи (верхні дихальні шляхи)
  8. Анатомія та фізіологія дихальної системи
  9. Анатомія, вікова фізіологія і гігієна серцево-судинної системи
  10. Анатомо- фізіологічна характеристика ендокринної системи. Гормони як біологічно-активні речовини.

 

Задача 3

У 18-річного хворого протягом трьох років періодично з’являються напади, які починаються з нетривалих клонічних судом у правій нозі. Потім хворий втрачає свідомість і виникають генералізовані тоніко-клонічні судоми тривалістю до 5 хвилин. Напад закінчується сном. Неврологічний статус між нападами без патології.

Вкажіть тип нападів та повний клінічний діагноз.(вторинно – генералізований тоніко-клонічний епілептичний напад з аурою. Хер, нельзя тут ставить епилепсию без ЕЕГ)

Які додаткові методи дослідження потрібно провести хворому для уточнення діагнозу?(еег,мрт)

 

Задача 4

Після глибокого сну в алкогольному сп’янінні у хворого звисла права кисть, виявлено анестезію на тильній поверхні І та ІІ пальців руки, парез розгиначів кисті та пальців.

Який клінічний діагноз?(компресійна нейропатія променевого нерва)

За яким типом порушена чутливість? Чи зміняться рефлекси, якщо так, уточніть як і які?(периферичний тип,зникне розгинальний ліктьовий рефлекс, знизиться карпо-радіальний)

 

Задача 5

Хворий скаржиться на головний біль, частіше зранку. Поступово перестав бачити лівим оком, з'явилась лівобічна аносмія. Під час дослідження очного дна виявлена первинна атрофія диска лівого зорового нерва і застійний диск правого зорового нерва.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 417 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)