АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ВІРУСНІ ЗАХВОРЮВАННЯ ШКІРИ

Прочитайте:
  1. Автоімунні захворювання
  2. АНАМНЕЗ ЗАХВОРЮВАННЯ
  3. Анамнез наявного захворювання
  4. Будова та функції шкіри
  5. Будова та функції шкіри
  6. Будова шкіри
  7. Варіанти початку захворювання (С.Д. Подимова, 1993р.):
  8. Верхній латеральний шкіриий нерв ллеча
  9. Визначення просторового порога тактильної чутливості шкіри людини.
  10. ВІРУСНІ ГЕПАТИТИ

Задача 1

 

Дівчина віком 13 років звернулася в поліклініку зі скаргами на висипку, що зявилася на шкірі пальців кистей.

Під час огляду на пальцях обох кистей виявлено щільні папули різних розмірів, що різко виступали над поверхнею шкіри й були вкриті ороговілим епідермісом буро-коричневого кольору.

 

 

 

 

1. Встановіть діагноз.

2. Призначте лікування.

Задача 2

У кабінет дерматолога звернулася дівчина 14 років, зі скаргами на висипання, які локалізовані в ділянці скронь, повік, носа. Захворювання повязує з тим, що у молодшої сестри були подібні висипання 4 тижні тому.

При обстеженні: невеликі, напівсферичні щільні вузлики жовтувато-рожевого кольору, різних розмірів від 5 до 7 мм в діаметрі. В центрі – пупковидна западина, при стискуванні вузлика пінцетом з обох боків виділяється кашоподібна маса білого кольору. Субєктивних відчуттів немає, загальний стан не порушений.

 

 

 

 

1. Встановіть діагноз.

2. Призначте лікування.

 


Задача 3

У хворої К. 32 роки скарги на загальну слабкість, підвищення температури тіла до 38 градусів, сильний біль в ділянці лівої половини грудної клітки, після якого на другий день зявилися запальні рожево-червоні набряклі плями з чіткими межами. Хворіє 5 днів. Захворювання повязує з різким переохолодженням.

Обєктивно: на спині в 3-4 міжреберї чітко відмежовані рожево-червоні, запальні, набряклі інфільтровані плями на поверхні яких везикули 3 мм в діаметрі, з каламутним вмістом.

 

 

 

1. Встановіть діагноз.

2. Призначте лікування.

 


Задача 4

В дерматовенерологічне відділення поступив хворий 22 р. зі скаргами на свербіння, паління, почервоніння і набряклість шкіри в ділянці кута рота. Хворіє 3 дні. Початок своєї хвороби ні з чим повязати не може.

При об’єктивному обстеженні: в ділянці кута рота набряклість, почервоніння і групу везикул 1-2 мм в діаметрі з прозорим вмістом.

 

 

 

 

1. Встановіть діагноз.

2. Призначте лікування.

 

 


Задача 5

У хворого 26 років на обличчі, тильній поверхні кистей рук множинні висипання у вигляді папул тілесного кольору, від 1 до 3 мм в діаметрі, плоскі, полігональні, з гладкою поверхнею, злегка підвищуються над рівнем шкіри, згруповані, супроводжуються відчуттям легкого свербіння.

 

 

 

 

 

 

1. Встановіть діагноз.

2. Призначте лікування.

 

 


Задача 6

У пацієнта 25 років на обличчі і ділянці підборіддя, повік, біля ніздрів і рота, на шиї множинні тонкі, ніжні, гострокінцеві із зроговілим кінчиком, тілесного кольору утворення, без суб’єктивних відчуттів.

 

 

 

 

1. Встановіть діагноз.

2. Призначте лікування.

 

 


Задача 7

У пацієнта 50 років на підошвах обох ніг плоскі, суцільні, бурі множинні гіперкератотичні утворення до 1 см в діаметрі. Поверхня їх крапчаста, з заглибиною в центрі, по будові висипка нагадує конус із широкою основою на поверхні і верхівкою в глибині тканин. Хворий скаржиться на болючість під час ходи і при стискуванні між пальцями.

 

 

 

 

1. Встановіть діагноз.

2. Призначте лікування.

 

Задача 8

Пацієнтка 24 роки скаржиться на висипку на сідницях. Хворіє 2 дні, за 5 днів до появи висипань хвора відчувала нездужання, біль у мязах, суглобах, задишку, пітливість, втому, розлади сну. Початок хвороби повязує з переохолодженням. При огляді: на набряклій, червоній шкірі обох сідниць групи везикул із геморагічним вмістом, болючі червоні ерозії.

 

 

 

1. Встановіть діагноз.

2. Призначте лікування.

 


Задача 9

Дитині 3 дні, під час огляду в пологовому будинку неонатологом виявлено дисеміновану висипку на шкірі, слизових рота, очей у вигляді везикул. Загальний стан дитини важкий: гарячка 39º С, диспепсія, анорексія.

 

 

 

1. Встановіть діагноз.

2. Призначте лікування.

3. Визначте прогноз захворювання.

 

 


Задача 10

Пацієнтка 49 років скаржиться на появу висипань на животі, печіння в ділянці ураження. За тиждень до появи висипки відмічала нездужання, головний біль, біль в ділянці майбутньої висипки. Початок хвороби повязує з перенесеним 10 днів тому ГРВІ. При обстеженні: на шкірі передньої черевної стінки справа в середній третині вогнищева еритема з невеликою набряклістю і окремими папулами.

 

 

 

1. Встановіть діагноз.

2. Призначте лікування.

 

 


Задача 11

У пацієнта 77 років гарячка, погіршення загального стану; висипка на шкірі тулуба, кінцівок у вигляді множинних згрупованих везикул з каламутним вмістом на набряклій, червоній основі; а також висипання, що нагадують такі при вітряній віспі (елементи з пупкоподібним втягненням

у центрі).

 

 

 

1. Встановіть діагноз.

2. Призначте лікування.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 1215 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.014 сек.)