АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Про яке захворювання можна думати? Які структури уражені? (Спинна сухотка, уражені задні канатики, 3 пара ЧМН)

Прочитайте:
  1. A. Задній верхній зубчастий
  2. E. - Задній відділ середньої лобової звивини в лівій півкулі.
  3. V. Створення умов для безперешкодного доступу інвалідів до соціальної інфраструктури
  4. Автоімунні захворювання
  5. АНАМНЕЗ ЗАХВОРЮВАННЯ
  6. Анамнез наявного захворювання
  7. Будова передніх і задніх корінців спинного мозку
  8. В. М”яз, що піднімає задній прохід, зовнішній стискач заднього проходу
  9. Варіанти початку захворювання (С.Д. Подимова, 1993р.):
  10. Вирішите кілька завдань-моделей, використовуючи граф логічної структури теми

Наявність яких неврологічних ознак відрізняє забій від струсу мозку? (При забої вогнищеві порушення, а при струсі немає. Забій: менінгеальні синдроми, загально мозкові вогнищеві; струс: загально мозкові симптоми і мікросимптоматика)

Які додаткові методи дослідження необхідно обов’язково провести хворому? Які дані цих обстежень підтвердять діагноз забою мозку? (МРТ, КТ. При забої на МРТ ділянка локального набряку тканин мозку)

 

Задача 2

Хворого два місяці тому почав турбувати біль у грудному відділі хребта, згодом відчув слабкість правої ноги та затерпання у лівій стопі, яке поступово поширювалось доверху. Невролог виявив центральний парез правої ноги, провідникову гіпестезію поверхневих видів чутливості зліва від рівня Т9 сегмента. В спинномозковій рідині: цитоз – 2 лімфоцити в 1 мкл, білок – 6 г/л.

Які структури (чи шляхи) і на якому рівні уражені. (Екстрамедулярна пухлина, поперечник СМ)

2. Який попередній клінічний діагноз? Який метод дослідження? (Синдром Броун-Секара, МРТ, КТ, рентген, краніографія, Ехо-ЕГ)

 

Задача 3

У жінки 25 років поступово з’явились хитка хода, слабкість в ногах, порушення мови та імперативні поклики до сечовипускання. Виявлено горизонтальний ністагм, скандовану мову, інтенцій не тремтіння при виконанні координаторних проб, нижній центральний параліч.

Який попередній клінічний діагноз? Які можливі порушення глибоких та поверхневих рефлексів за такої патології? (Розсіяний склероз,Підвищення сухожилкових і періостальних рефлексів, зниження черевних і підошвових рефлексів. Інколи виявляються пат. Стопні рефлекси – Бабінського, Россолімо, Бехтерева, Жуковського)

Які допоміжні методи обстеження необхідні для уточнення діагнозу? Які дані цих обстежень підтвердять діагноз? (МРТ-гіперінтенсивні вогнища, дослідження спинномозкової рідини- Іg G та активовані Т-клітини, продукти розпаду мієліну)

 

Задача 4

У хворого 58 років поступово розвинулося похитування під час ходи, яке турбує в сутінках та темряві. Виявлено зниження м’язово-суглобового відчуття в ногах; вібраційна чутливість відсутня. Відсутня пряма і спів дружня реакції зіниць на світло при збереженій реакції зіниць на конвергенцію і акомодацію.

Про яке захворювання можна думати? Які структури уражені? (Спинна сухотка, уражені задні канатики, 3 пара ЧМН)


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 412 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)