АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Наслідки акселерації в організмі дітей і підлітків

Прочитайте:
  1. D.Не вбиває, не гнітить збудників хвороби в організмі
  2. III етап. Дослідження причин труднощів адаптації в дітей «контрольної групи»
  3. А, В, С у дітей
  4. Аборт – війна проти дітей, проти себе і проти Господа Бога
  5. Аналіз ринкової рівноваги, її економічна сутність, наслідки відхилення від неї.
  6. Анататомія, фізіологія, патологія дітей ОГ
  7. Анатомо- фізіологічні вікові особливості трахеї, бронхів, легень. Механізм акту дихання, наслідки його розладів.
  8. Анатомо-фізіологічна характеристика щитовидної та паращиттовидної залоз; наслідки при відхиленнях функцій.
  9. Антропометричні дослідження дітей різного віку та особливості їх проведення
  10. Б. Профілактика захворювань і травм опорно-рухового апарату дітей

Однією з важливих наслідків акселерації стає те, що діти починають раніше говорити, виявляти реакцію на звук, колір, світло, тримати голівку, сидіти, стояти і ходити, ніж їхні зарубіжні ровесники у минулому. Акселерація не оминула й вегетативну нервову систему – з'являється пітливість, тахікардія, блідне обличчя тощо.

Саме анатомно-фізіологічна переустановка організму, що створює почуття невпевненості у підлітків. Вони стають більш незграбними, їх руху некоординовані. Відбувається поступове звикання до свого нового тілу, усвідомлення і оволодівання новими почуттями, які творяться у результаті статевого дозрівання.

У цьому змінюється хода, голос, вся психологія підлітка. Так раніше слухняний, він працює різким, ображається на зауваження, стає більш замкнутим.

Ще один з наслідків акселерації – вплив на шкіру. У окремих випадках потрібно навіть професійну медичну допомогу, не тільки косметолога.

Психофізичний баланс підлітка змінюється з зміни діяльності залоз внутрішньої секреції, зокрема статевих, і брак у своїй виховання. Ми, що з підлітків, рани, ніж раніше підвищується нервова збуджуваність, невмотивована образливість, замкнутість, жорстокість тощо. Крім цього, спостерігається переоцінка своїх фізичних можливостей, активне самоствердження, критика чужих недоліків, через брак зрілості у соціальному відношенні.

У результаті акселерації змінилося кількість і течія різноманітних захворювань у підлітків. Наприклад, відбувається омолоджування захворювань: так раніше мала хорея спостерігалася з 10-11 років, той зараз її упав до 8-9 років. Особливе останнє місце посідають різноманітні форми ревматизму – особливо в акселератів в останній момент найбільшого збільшення ваги тіла. З цим самим пов'язано почастішання вегетативних неврозів і дитячого карієсу, хронічного тонзиліту і катару верхніх дихальних шляхів, хронічні захворювання шлунково-кишковою системи, дитячих інфекцій; навіть трапляються випадки діабету.

«Значна кількість захворювань викликається великим вагою, надлишковим харчуванням, і навіть низку інших причин (зловживанням вуглеводами). Упродовж останніх десяти років кількість хворих на цукровий діабет у світі зросла у 2-3 разу. За даними статистики це захворювання трапляється у 1-2% населення.» У цьому найбільшу схильність до діабету мають акселерати, що значно важче переносять простудні, шлунково-кишкові, алергічні захворювання. На виникнення подібних захворювань дуже впливає астенічна будова організму підлітка.

Проте й позитивні наслідки акселерації, хоч і значно менші. Так акселерація сприяє попередження деяких захворювань, швидко що розвивається успішніше з ними. Так стали рідкісні неінфекційні захворювання сечостатевої системи, печінці та жовчних шляхів, ряд неврозів. Крім цього змінюється характері і протягом деяких захворювань: захворювання ці рідше призводять до смерті, хоча протікають довше, тобто, частіше сталі з гострих перетворюватися на хронічні.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 380 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)