АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Амбулаторна хірургія

Прочитайте:
  1. АБДОМІНАЛЬНА ХІРУРГІЯ
  2. Амбулаторна хірургічна допомога.
  3. АМБУЛАТОРНАЯ АКУШЕРСКО-ГИНЕКОЛОГИЧЕСКАЯ
  4. Амбулаторная гастроэнтерология
  5. Амбулаторная гематология
  6. Амбулаторная гематология (при участии к.м.н. Н.Б. Бабаевской)................................................. 379
  7. Амбулаторная кардиология
  8. Амбулаторная кардиология............................................................................................................. 105
  9. Амбулаторная психотерапия

Для надання амбулаторної хірургічної допомоги функціонують таки типи лікувальних закладів:

 

1. ФАП – призначений для надання невідкладної долікарської допомоги, а також для виконання призначень лікаря під час лікування хірургічних хворих.

 

2. Амбулаторії дільничних лікарень – надають невідкладну хірургічну допомогу в разі захворювань і травм та кваліфіковану лікарську допомогу в амбулаторних і домашніх умовах. Крім того, медичні працівники амбулаторій працюють над виявлен-ням хірургічних захворювань, обстежують людей, готують їх до госпіталізації, проводять динамічне спостереження за здоровим населенням та лікувально-оздоровчі заходи.

 

3. Хірургічне відділення (кабінет) поліклініки центральної районної лікарні, міських лікарень – забезпечують кваліфіковану амбулаторно-поліклінічну допомогу населенню району (міста) в поліклініці і вдома. Там проводять консультативний прийом хворих, направлених із лікувальних закладів району, виявлення і своєчасну госпіталізацію хворих, які потребують стаціонарної допомоги, надають кваліфіковану хірургічну допомогу при захворюваннях і травмах, проводять диспансеризацію населення.

 

4. Хірургічні кабінети консультативних поліклінік обласних лікарень – забезпечують кваліфікованою та спеціалізованою консультативною допомогою хворих, направлених із районів і міст області.

 

5. У великих містах створено консультативно-діагностичні центри при поліклініках науково-дослідних інститутів і багатопрофільних лікарень, що забезпечують необхідні лабо-раторні, інструментальні, апаратно-діагностичні обстеження і надають рекомендації щодо подальшого лікування хворих.

 

Структура хірургічного відділення поліклініки Кабінет завідуючого відділенням Кабінет хірурга (3 і більше) Кабінет уролога Процедурна урологічного кабінету Кабінет травматолога. Гіпсовальна кімната Перев’язочна чиста і гнійна Передопераційна, операційна Стерилізаційна, автоклавна Приміщення для очікування Кабінет проктолога Кабінет онколога Перев’язочна онкологічного кабінету Основні задачі роботи хірурга в поліклініці Прийом, обстеження, встановлен-ня діагнозу хворим з хірургічною патологією і лікування їх, яким не показана госпіталізація.   Долікування хворих, які виписані із стаціонару.   Обслуговування хірургічних хворих на дому. Проведення профілактичної роботи диспансерних хворих.

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 820 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)