АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Варіанти клінічного перебігу й ускладнення склеротичної та варикозної форм ПТФС.

Прочитайте:
  1. V. Пологи (відповідно до клінічного протоколу «Фізіологічні пологи»).
  2. Алгоритм клінічного обстеження жінок з ІПСШ
  3. АНАМНЕЗ ПЕРЕБІГУ ВАГІТНОСТІ
  4. Блювота при типовому перебігу холери
  5. В приймальному відділенні роділлі стало зле, вона втратила свідомість, почалися судоми. Про яке ускладнення це свідчить?
  6. Варіанти висновку (зразки запису)
  7. Варіанти відкритих черепно-мозкових травм
  8. Варіанти завдань
  9. Варіанти патогенезу ГН.

Особливість перебігу мігруючого (висхідного) тромбофлебіту.

В особливу форму поверхневого тромбофлебіту необхідно виділити так званий мігруючий тромбофлебіт. Ця форма частіше виникає в ділянці великої підшкірної вени. Особливість перебігу даного захворювання в тому, що за ходом вени виникає щільний утвір округлої або овальної форми з ознаками запалення (болючість, підвищення місцевої температури, гіперемія шкіри). Загальні клінічні симптоми при цьому часто відсутні. У процесі прогресування хвороби процес поширюється по внутрішній поверхні стегна вгору до місця впадання підшкірної вени у стегнову. В такій ситуації виникає реальна загроза утворення флотуючого тромбу з його відривом й емболією магістральних артерій. Процес міграції тромбоутворення також може завершуватись ілеофеморальним тромбозом.

Диференціальна діагностика венозних тромбозів.

 

Диференціальну діагностику венозних тромбозів треба проводити з наступними нозологіями:

- недостатність кровообігу (вроджені та набуті вади серця, постінфарктний кардіосклероз, порушення ритму серця, гіпертонічна хвороба серця);

- лімфостаз;

- травматичний набряк;

- анаеробна флегмона;

- пухлини кісток та м’яких тканин;

- артрозоартрити;

- гостра артеріальна непрохідність;

- водянка вагітних;

- синдром тривалого здавлення тканин.

 

білет 6

Варіанти клінічного перебігу й ускладнення склеротичної та варикозної форм ПТФС.

Склеротична форма. Характерним для цієї форми є відсутність патологічно розширених вен кінцівки на стадії захворювання й помірне розширення приток магістральних підшкірних вен у зонах локалізації перфорантних вен у ІІ і ІІІ стадіях. Основні стовбури великої й малої підшкірних вен не мають ознак патологічного розширення. Індуративний процес у підшкірній клітковині й гіперпігментація шкіри гомілки більш виражені порівняно з іншими формами післятромбофлебітної хвороби. При склеротичній формі зустрічається «панцирний» фіброз клітковини, що локалізований у нижній третині гомілки.

Варикозна форма. У хворих шкіра ніг звичайного забарвлення, набряк гомілок виражений незначно, але підшкірні вени розширені й варикозно змінені. Їх локалізація звичайно вказує на рівень ураження магістральних вен. Так, для втягнення в процес клубово-стегнового сегмента характерними є розширення одночасно великої й малої підшкірних вен та недостатність комунікантних вен дистальних відділів гомілки. При повній оклюзії магістральних вен таза або обмеженій оклюзії клубової ділянки вени варикозне розширення поверхневих вен локалізоване в основному у верхній третині стегна й нижній частині передньої черевної стінки. При оклюзії ж дистальних відділів нижньої порожнистої вени варикозно змінені поверхневі вени можна виявити на обох ногах і боковій поверхні живота та грудної клітки.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 422 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)