АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

І завд. 5 курс. Геморагічна хвороба новонароджених.

Прочитайте:
  1. N Проведення профілактики захворювань серед породіль та новонароджених.
  2. V. Геморагічна метропатія (ановуляторні однофазні менструальні цикли).
  3. V. Фантомный курс.
  4. А) Исторический экскурс. Проблема
  5. Алкоголізм не звичка, а хвороба.
  6. АЛКОГОЛЬНА ХВОРОБА ПЕЧІНКИ
  7. Артеріальні гіпертензії. Гіпертонічна хвороба
  8. Бактеріальні інфекції у новонароджених. СЕПСИС.
  9. БРОНХОЕКТАТИЧНА ХВОРОБА
  10. Валюта и валютный курс.

Завдання 4. У дитини з гемолітичною хворобою новонароджених за АВО-системою, середньотяжкою формою в першу добу життя з'явилась рясна петехіальний висип по всьому тілу, а також поодинокі екхімози в області живота. При проведеному лабораторному обстеженні виявлено зниження тромбоцитів до 100х109/л, подовжився час кровотечі при нормальному часі згортання, протромбіновий індекс -70%.

4. Поставте попередній діагноз і обгрунтуйте його.

5. Поясните механізм виникнення тромбоцитопенії і як можна підтвердити діагноз.

6. Призначте лікування.

І завд. 5 курс. Геморагічна хвороба новонароджених.

Задача 1. Дівчинка народилася від 1-ої вагітності, що перебігала патологічно (фетоплацентарна недостатність в 111 триместрі, загроза переривання вагітності в 32-34 тижні, застосування фенобарбіталу), 1-х термінових пологів з масою 3 кг. Оцінена за шкалою Апгар 6-7 балів. На 3-й день життя у дитини раптово з'явився дьогтеподібний стілець, відрижки «кавовою гущею», які періодично з'являлися впродовж 48 годин. Дитина стала млявою, дещо знизилися рефлекси, шкіра зблідла. АД залишалося в межах норми. На тлі гемостатичної терапії поступово ці симптоми згаснули.

11. Поставте попередній діагноз.

12. Виділить фактори ризику виникнення геморагічного синдрому.

13. Які методи профілактики необхідно було призначити для запобігання геморагічному синдрому?

14. Призначте обстеження необхідне для підтвердження діагнозу.

15. Призначте комплексне індивідуальне лікування хворому.

 

 

Ізавд. 5 курс. Геморагічна хвороба новонароджених.

Завдання 2.

У дитини 34-х тижнів гестації на 4-й день життя з'явилися повторні відрижки «кавовою гущею», мелена, кровоточивість з пупкової ранки, які продовжувалися на протязі 3-х днів. З анамнезу відомо, що батьки здорові, вагітність і пологи протікали без ускладнень. При лабораторному обстеженні встановлено, що рівень гемоглобіну 150 г/л, тромбоцити 300х109/л, час згортування за Лі-Уайтом – початок – 3 хв. 20 сек., кінець – 8 хв., час кровотечі за Дюком – поч. – 1 хв. 30 сек., кінець – 3 хв. 45 сек.

5. Поставте і обгрунтуйте діагноз.

6. Яке лікування необхідно призначити дитині?

 

 

І завд. 5 курс. Геморагічна хвороба новонароджених.

Завдання 3.

Хлопчик від 1-ої вагітності, що протікала на тлі хронічного гепатохолецистита і синдрому роздратованого кишечника у формі закрепу у матери, 1-х стрімких пологів. Народився в строк з масою 4500 г, завдовжки 54 см, з оцінкою за шкалою Апгар 6-7 балів з обширними двосторонніми кефалогематомами. Після народження дитина була неспокійна, відмічався крупно розмашистий тремор підборіддя і кінцівок, високі фізіологічні рефлекси, велике джерельце виповнено, декілька напружено. При огляді шкіра еритематозна, в області чола рясна петехіальний висип, крововилив в склери. Тони серця звучні ритмічні, в легенях дихання проводиться на всьому протязі. Печінка + 2 см. З профілактичною метою в/м введено 1,5 мл 1% розчину вікасола. Через 2 години стан хлопчика різко погіршав. Він посинів. У зв'язку з неефективністю дихання переведений на ШВЛ. З інтубаційної трубки при відсмоктуванні отримане криваві виділення. З'явилися хрипи в легенях, впав артеріальний тиск, знизилася сатурація кисню до 82%. Гемостатична терапія, що проводилась, не дала ефекту. Через 2 години дитина померла. У проведених лабораторних дослідженнях було виявлено: Гемоглобін – 130 г/л, томбоцити – 180х109/л, час згортання - початок – 3 хв. 20 сек., кінець – 10 хв., час кровотечі за Дюком - початок – 1 хв. 30 сек., кінець – 3 хв. 45 сек., протромбіновий індекс – 20%.

5. Поставте попередній діагноз і обгрунтуйте його.

6. Виділить чинники ризику виникнення геморагічного синдрому.

3. Який краще було ввести препарат для профілактики геморагічної хвороби новонароджених і чому?

4. Призначте невідкладну допомогу дитині.


Дата добавления: 2015-11-26 | Просмотры: 575 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)