АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

БРОНХОЕКТАТИЧНА ХВОРОБА

Прочитайте:
  1. Артеріальні гіпертензії. Гіпертонічна хвороба
  2. Бронхоектатична болезнь.
  3. Варикозна хвороба нижніх кінцівок
  4. Виразкова хвороба
  5. ВИРАЗКОВА ХВОРОБА ШЛУНКА і 12-ТИ ПАЛОЇ КИШКИ
  6. Виразкова хвороба шлунка і дванадцятипалої кишки
  7. ВИСИПНИЙ ТИФ І ХВОРОБА БРІЛЛА
  8. Гепатоспленомегалія. Яка хвороба найбільш імовірна в такій ситуації
  9. Гіпертонічна хвороба і вагітність

Бронхоектатична хвороба — хронічне придбане, а у ряді випадків природжене захворювання, що характеризується локальним нагнійним процесом (гнійним ендобронхітом) в необоротно змінених (розширених, деформованих) і функціонально неповноцінних бронхах, переважно нижніх відділів легенів.

Самостійність бронхоектатичної хвороби як окремої нозологічної форми в даний час може вважатися доведеною наступними обставинами. Інфекційно-запальний процес при бронхоектатичній хворобі виникає, в основному, в межах бронхіального дерева, а не в легеневій паренхімі. Крім того, переконливим підтвердженням є операція, при якій видалення бронхоектазів веде до одужання хворих.

Разом з бронхоектатичною хворобою як самостійною нозологічною одиницею, патоморфологічним субстратом якої є первинні бронхоэктазии (бронхоектази), виділяють вторинні бронхоэктазии (бронхоектази), які є ускладненням або проявом іншого захворювання. Найчастіше вторинні бронхоектази виникають при абсцесі легенів, туберкульозі легенів, хронічній пневмонії. При вторинних бронхоектазах зазвичай є патологічні зміни в респіраторному відділі легенів, що відрізняє вторинні бронхоектази від бронхоектатичної хвороби.


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 479 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)