АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Спеціальний анамнез.

Прочитайте:
  1. Анамнез.
  2. Передумовою правильної оцінки болю в животі є вірно зібраний анамнез.
  3. Слуховой анамнез.
  4. Спеціальний анамнез.

Менструальна функція:

Час появи менархе - першої менструації: менструації почались у …… років, встановились (одразу чи ні – через ….. місяців).

Характер менструацій: скільки триває менструальний цикл … днів (через які проміжки приходять місячні), тривалість місячних ……. днів (по скільки днів). Характер місячних за кількістю крові, що жінка втрачає (скудні, помірні, значні). Наявність болю перед (за 1-2 дні) та під час місячних (місячні болючі, безболісні).

Чи змінились тип і характер місячних після початку статевого життя, пологів чи абортів.

Дата останньої нормальної менструації.

Дітородна (репродуктивна) функція: Дана вагітність є першою, штучних чи самовільних абортів не було.

Якщо вагітність не перша, то в цій частині анамнезу збирають ретельно відомості про попередні вагітності в хронологічній послідовності, яка за рахунком теперішня вагітність, перебіг попередніх вагітностей (наявність гестозів, захворювань серцево-судинної системи, нирок, печінки і інших органів), їх ускладнення та завершення. Наявність вказаних захворювань в минулому спонукає особливо ретельно спостерігати за жінкою під час теперішньої вагітності. Необхідно отримати ретельні відомості про перебіг перенесених абортів, кожних пологів (тривалість пологів, оперативні втручання, стать, маса, зріст плода, його стан при народженні, терміни перебування в пологовому будинку) і післяпологового періоду, ускладненнях, методах і термінах лікування.

Секреторна функція: виділення з піхви з’явились у віці …. Років, після появи менструацій, вони були без кольору, запаху, слизово-серозного характеру, в невеликій кількості. Під статевого життя і вагітності характер виділень з піхви, їх кількість (скудні, помірні, значні), колір, запах.

Під час вагітності кількість виділень збільшилась, вони мали сироподібний характер, виділення дещо подразнювали зовнішні статеві органи, шкіру стегон та сідниць.

Статеве життя: З якого віку почала статеве життя. Статевий акт болісний чи ні, приносить задоволення чи ні. Який брак за рахунком, тривалість браку. Через який час від початку статевого життя завагітніла? Чи користувалася протизаплідними засобами і якими? Дата останнього статевого акту.

Гінекологічний анамнез: перенесені гінекологічні захворювання (молочниця – вагінальний кандидоз), час виникнення, тривалість захворювання, лікування та наслідки.

Перебіг теперішньої вагітності (за триместрами):

Стала на облік в жіночу консультацію на …. тижні вагітності - дата першої явки в жіночу консультацію і термін вагітності встановлений при першому зверненні. Чи регулярно відвідувала жіночу консультацію?

Дана вагітність проходила з такими ускладненнями:

Перебіг першої половини вагітності – без особливостей.

І триместр (до 12 тижнів) – загальні захворювання, ускладнення вагітності (нудота, блювання, гестози, загроза переривання вагітності).

В першій і другій половині (головний біль, розлади зору, набряки, серцебиття плода, задишка, виділення із статевих шляхів - білі, кров тощо).

Дата першого ворушіння плода.

Загальна прибавка маси тіла за всю вагітність склала ……. кг.

Вагітній була проведена психопрофілактична підготовка.

Вік та здоров’я чоловіка.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 477 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)