АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Тема 5. Інформаційна безпека у юридичній та комерційній діяльності при використанні інформаційних систем та мереж

Прочитайте:
  1. A. Перекрити систему, покликати лікаря
  2. E Аномалії розвитку нервової системи
  3. II. Средства, влияющие на ренин-ангиотензиновую систему
  4. III. Препараты, действующие на Рении-ангиотензнвную систему.
  5. IV. Патология нейроэндокринной системы.
  6. IV. Система изложения
  7. IV. Средства, понижающие активность глутаматергической системы
  8. IX. Дыхательная система
  9. IX. Система HLA
  10. VІІ. ОБ’ЄКТИВНЕ ОБСТЕЖЕННЯ СЕРЦЕВО-СУДИННОЇ СИСТЕМИ

Поняття інформаційного права і його роль у життєдіяльності суспільства й громадянина. Загальна характеристика інформаційного законодавства в Україні. Права людини та обов'язки державних органів в області інформаційної діяльності. Злочини у сфері комп'ютерної інформації. Склади злочинів у комп'ютерній сфері, передбачені КК України. Комп'ютерна інформація як об'єкт права в процесі слідчих дій і судового процесу. Основні поняття інформаційної безпеки при здійсненні юридичної та економічної діяльності. Методи обмеження доступу до комп'ютера. Поняття про методи захисту інформації (організаційні, криптологічні та інші). Поняття про інформаційну безпеку роботи в мережі Internet.

Значення теми для юридичної діяльності: відсутність захисту комп’ютерної інформації у юридичної діяльності може привести до пошкодження баз даних або документів

Ключові слова: інформаційна безпека, захист інформації, вірус, ревізор диска, резидентний захист, антивірусна програма-сканер, антивірусна програма-монітор, шифрування, криптологія, несанкціонований доступ, поліморфні віруси, троянці та інші.

Знати

· Поняття інформаційного права і його роль у життєдіяльності суспільства й громадянина. Загальна характеристика інформаційного законодавства в Україні. Права людини та обов'язки державних органів в області інформаційної діяльності.

· Злочини у сфері комп'ютерної інформації. Склади злочинів у комп'ютерній сфері, передбачені КК України.

· Основні поняття інформаційної безпеки при здійсненні юридичної та економічної діяльності. Методи обмеження доступу до комп'ютера. Поняття про методи захисту інформації (організаційні, криптологічні та інші). Поняття про інформаційну безпеку роботи в мережі Internet.

Вміти

(практичних питань в осінньому семестрі непередбачено)

 



Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 409 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)