АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Мікроекономіка як наука

Прочитайте:
  1. I. Историческая наука страдает недугом неудовлетворительного формулирования рассматриваемых ею вопросов
  2. Гистология – наука о тканях.
  3. З іншими науками
  4. Как наука о вармам видит РАС
  5. Китаев – Смык Л.А. Психология стресса. М., Наука, 1983; Питер, 2008.
  6. Концептуальні основи сучасної теоретичної економіки. Мікроекономіка як її складова частина.
  7. Микроэкономика как наука
  8. МІКРОЕКОНОМІКА
  9. Наука Древней Греции и Рима

ТЕМА 1. ВСТУП ДО МІКРОЕКОНОМІКИ

ПЛАН

 

1.1 Мікроекономіка як наука

1.2 Попит та пропозиція

1.3 Рівновага попиту та пропозиції

1.4 Еластичність попиту та пропозиції

 

Мікроекономіка як наука

Економіка підрозділяється на макроекономіку й мікроекономіку. Макроекономіка досліджує економіку як єдине ціле. Основні проблеми макроекономіки: економічне зростання, інфляція, безробіття.

Мікроекономіка пов’язана з діяльністю окремих економічних суб’єктів (споживачів, трудящих, власників ресурсів, окремих фірм і т. д.). Мікроекономіка пояснює, як і чому приймаються економічні рішення на нижчому рівні (наприклад, як споживачі ухвалюють рішення щодо покупки товару, як фірми планують чисельність робітників, як робітники вирішують, де й скільки трудитися), і як суб’єкти економіки взаємодіють у рамках окремих ринків.

Мікроекономіка займається поясненням і прогнозуванням економічних явищ (позитивний аналіз). Але мікроекономіка важлива й для нормативного аналізу, що відповідає на запитання, як має бути, і припускає наявність суб’єктивних оцінних суджень.

Мікроекономіка, як і економічна теорія в цілому, не може відповістити на запитання, у чому полягає найкращий варіант економічної політики, але вона може показати наслідки різних рішень і тим самим зробити вибір політики усвідомленим.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 461 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)