АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Лекційні заняття.

Прочитайте:
  1. A. Заняття № 17
  2. V. Етапи проведення заняття
  3. V. Зміст теми заняття.
  4. V. Матеріали методичного забезпечення заняття
  5. V. Основні етапи заняття
  6. VI. Методичне забезпечення заняття
  7. ДЛЯ ПІДГОТОВКИ СТУДЕНТІВ ДО ПРАКТИЧНОГО ЗАНЯТТЯ
  8. До практичного заняття з дерматовенерології
  9. До практичного заняття з дерматовенерології
  10. До практичного заняття з дерматовенерології
№ з/п Назва теми Кількість годин
  Тема 1. Основи здоров’я і здорового способу життя людини як системні поняття. 1. Валеологія як наука та навчальна дисципліна, її мета і задачі. 2. Фактори, що формують здоров’я, їх характеристика. 3. Здоровий спосіб життя: поняття, основні категорії та складові. 4. Здоровий спосіб життя як біологічна, медична та педагогічна проблеми. 5. Здоров’я і хвороба. Причини розвитку хвороб, перебіг, принципи профілактики.    
  Тема 2. Основи фізичного стану здоров’я. 1. 1.Рухова активність як незамінний фактор життєдіяльності людини. 2. 2. Гіподинамія як фактор ризику в зниженні резервних можливостей організму та розвитку різних захворювань. 3. 3. Основи загартування та гігієнічного масажу.    
  Тема 3. Основи психічного і духовного здоров’я. 1. Фізіологічні основи розвитку психічної діяльності людини в онтогенезі. 2. Основні категорії психічної діяльності людини, їх характеристика. 3. Стрес і здоров’я. 4. Духовний стан і здоров’я.    
  Тема 4 Основи репродуктивного здоров’я . 1. Фізіологічні основи репродуктивної системи людини. 2. Фактори формування та збереження репродуктивного здоров’я. 3. Генетичні умови спадковості та медико-генетичне консультування. 4. Поняття про вагітність, фізіологічні зміни в організмі вагітної жінки.    
  Тема 5. Основи раціонального харчування. 1. Основні вимоги, які висуваються до раціонального харчування. 2. Основні вимоги, які висуваються до раціонального харчування. 3. Принципи очищення організму від продуктів обміну, шлаків, отрути і токсинів. 4.Профілактика захворювань, які обумовлені нераціональним харчуванням.    
  Тема 6. Профілактика шкідливих звичок у школярів і молоді. 1. Соціальне підґрунтя девіантної поведінки у школярів та молоді. 2. Вплив шкідливих звичок на стан здоров’я людини та суспільство взагалі: тютюнопаління, алкоголізму, наркоманії. 3. Роль сім’ї і школи в профілактиці шкідливих звичок у школярів.    
  Тема 7. Профілактика захворювань, що передаються статевим шляхом. 1.Загальна характеристика захворювань, що передаються статевим шляхом. 2. Гонорея, сифіліс, трихомоніаз, хламідіоз: збудники, шляхи передачі інфекції, основні ознаки, профілактика. 3. ВІЛ-інфекція (СНІД): шляхи передачі інфекції, групи ризику, перебіг хвороби, профілактика.    
  Тема 8. Дитячий травматизм. 1. Загальна характеристика дитячого та шкільного травматизму. 2. Відкриті пошкодження: кровотеча і рани – причини виникнення, основні ознаки, перша медична допомога. 3. Закриті пошкодження: види, основні ознаки, перша медична допомога. 4. Особливості переломів кісток у дітей: ознаки, ускладнення, перша медична допомога. 5. Роль вчителя в профілактиці травматизму у школярів.    
  Тема 9. Профілактика інфекційних хвороб у дітей та школярів . 1. Загальна характеристика інфекційних захворювань. 2. Поняття по епідемічний та інфекційний процес. 3. Імунітет, його види і характеристика. 4. Профілактика інфекційних захворювань у школярів. Календар щеплень.    

Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 338 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)