АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Визначення груп крові в системі АВ0 за стандартними сироватками

Прочитайте:
  1. Антигени та антитіла груп крові системи АВО
  2. Артеріальний тиск: визначення, нормальні показники АТ згідно з даними ВООЗ.
  3. Білки плазми крові, їх функціональне значення ШОЕ.
  4. Білковий склад плазми крові.
  5. Будова і функції тромбоцитів. Зсідання крові
  6. будова формених елементів крові
  7. Визначення
  8. Визначення D-димера
  9. Визначення активності фактору ХІІІ (за методом В. П. Балуди та співавт.)
  10. Визначення артеріального тиску за методом Короткова.

На чисту білу площину, після відповідних записів склографом, нанести стандартні сироватки першої, другої і третьої груп крові двох серій. У кожну з крапель стандартної сироватки, кутом чистого предметного скла, внести в десять разів меншу кількість крові, а через 2-3 хвилини додати по одній краплі фізіологічного розчину. За появою аглютинації спостерігати протягом 5 хвилин. Встановити групу крові. Якщо аглютинація не відбулася із жодною строваткою – це І група крові, якщо відбулася із сироватками І і ІІІ груп – ІІ група крові, якщо відбулася із сироватками І і ІІ груп – ІІІ група крові. У випадку четвертої групи крові, провести додаткове визначення із стандартною сироваткою цієї групи.

 

Визначення груп крові в системі АВ0 за цоліклональними антитілами

Чисту білу площину склографом розділити на 2 сектори: анти-А, анти-В. Нанести у відповідний сектор по 1 краплі цоліклонів анти-А та анти-В. Куточком предметного скла внести в десять разів меншу кількість крові в обидві краплі цоліклонів. Спостереження за перебігом реакції провести, погойдуючи тарілку протягом 2,5 хвилини.

При І групі крові аглютинації не буде ні з цоліклоном анти-А, ні з анти-В, при ІІ групі крові аглютинація буде з цоліклоном анти-А, при ІІІ групі крові аглютинація буде зцоліклоном анти-В, при четвертій групі крові – з цоліклоном анти-А і з анти-В.

Визначення резус-фактора за цоліклональними антитілами

Нанести на чисту білу площину 1 краплю цоліклону анти-D. Куточком предметного скла внести в десять разів меншу кількість крові. Спостереження за перебігом реакції провести, погойдуючи тарілку протягом 2,5 хвилини. При резус-позитивній крові ангютинація відбудеться, при резу-негативній – ні.

VIDEO

Визначення резус-фактора за цоліклональними антитілами

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 580 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)