АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Визначення активності фактору ХІІІ (за методом В. П. Балуди та співавт.)

Прочитайте:
  1. а) образование антител к VIII фактору
  2. Активований парциальний тромбопластиновий час (АПТЧ) (за Caen та співавт.)
  3. Артеріальний тиск: визначення, нормальні показники АТ згідно з даними ВООЗ.
  4. В настоящее время при хронических гепатитах В и С наиболее эффективным методом лечения является применение иммунотерапии, которая проводится в течении 6-12 месяцев.
  5. в орграфі методом Дейкстри.
  6. В) вивчення дихальної активності плода при УЗ скануванні.
  7. Види реактивності
  8. Визначення
  9. Визначення D-димера

Метод заснований на визначенні часу розчинення згустку фібрину у розчині кислої щавлевокислої сечовини при додаванні до реагуючої суміші монойодоцтової кислоти, яка блокує активність фактору ХІІІ. Час розчинення згустку залежить від активності фактору ХІІІ досліджуваної плазми.

Реактиви. 1,34% розчин щалевокислого натрію або 3,8% розчин лимонокислого натрію, 0,5% розчин монойодоцтової кислоти, 0,025 М розчин хлористого кальцію, 0,12% розчин кислої щавлево­кислої сечовини.

Хід дослідження. Кров набирають з вени у пробірку, змішують з антикоагулянтом (9:1), центрифугують 7 хв. при 1500 об./хв. Багату на тромбоцити плазму переносять до іншої пробірки і до початку дослідження збері­гають при 4 град. До 0,2 мл плазми додають 0,1 мл розчину монойодоцтової кислоти і 0,4 мл розчину хло­ристого кальцію. Змішують струшуванням та залишають на 20 хвилин при кімнатній температурі. До утвореного згустку додають 2,0 мл розчину кислої щавлевокислої сечовини. Визначають час повного розчи­нення фібринового згустку при постійному струшуванні. Дослідження проводять паралельно у двох пробірках для кожної проби і обчислюють середній час.

Розрахунок. Активність фактору ХІІІ досліджуваної плазми визначають за формулою:

АФ ХІІІ = А/В х 100, де А - час лізису фібрину досліджуваної плазми; В - час лізису фібрину здорової людини. У нормі лізис згустку відбувається на протязі 70 секунд, що дорівнює 100 %.

Читання результатів. Цей метод дає кількісну оцінку концентрації фактору ХІІІ.

В останній час використовують методики з діагностикумом «Factor XIII» фірми Boehringer Mannheim, або хромогеним субстратом.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 602 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)