АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Визначення фібринолітичноі активності еуглобулінової фракції плазми крові (за С. Невіровською)

Прочитайте:
  1. I Фибринолитические (тромболитические ) средства эндогенные - активаторы плазминогена, фибринолизин (плазмин)
  2. Антигени та антитіла груп крові системи АВО
  3. Артеріальний тиск: визначення, нормальні показники АТ згідно з даними ВООЗ.
  4. Білки плазми крові, їх функціональне значення ШОЕ.
  5. Білковий склад плазми крові.
  6. Будова і функції тромбоцитів. Зсідання крові
  7. будова формених елементів крові
  8. В соответствии с определёнными признаками, кодируемыми плазмидными генами, выделяют следующие группы плазмид.
  9. В) вивчення дихальної активності плода при УЗ скануванні.
  10. Види реактивності

Метод базується на здатності фібринолітичних ферментів еуглобулінової фракції плазми крові, яка осаджується при кислому значенні рН середовища і низькій температурі, викликати лізис згустку. У складі еуглобулінової фракції міститься 25 % плазмового фібриногену, протромбін, деякі інші фактори зсідання крові, активатори плазміногену, плазміноген та плазмін.

Рактиви. 1. Боратно-сольовий розчин (9 NaС1 та 1 г Nа2В4О7 х 10 Н2О у 1 л дистильованої води). 2. 1% розчин оцтової кислоти у дистильованій воді. 0,025 М розчину СаС12 у дистильованій воді.

Хід дослідження. До 4 мл охолодженої у крижаній бані (0 град) дистильованої води, розлитої у пробірки і підкисленої до рН 5,2 (додано 0,075 мл мл 1% розчину оцтової кислоти), додають 0,25 мл плазми крові. Вміст пробірки обережно перемішують перевертанням та інкубують при -6 град, -12 град, на протязі 10 хв. Далі пробу центрифугують при 1500 об./хв. на протязі 7 хв. Супернатант зливають, пробірку перекидають на фільтрувальний папір та видаляють залишки рідини із стінок пробірки смужкою фільтрувального паперу. Осад розчиняють у 0,25 мл боратно-сольового розчину за допомогою скляної палички. Пробірку ставлять у во­дяну баню (37 град.) та додають 0,25 мл розчину СаС12. Після утвореннязгустку визначають час його повного лізису у хв. У здорових людей час лізису еуглобулінової фракції плазми крові становить 120 - 240 хв.

Читання результатів. Скорочення часу лізису еуглобулінового згустку свідчить про активацію фібринолізу, а подовження, яке частіше буває при передтромботичному стані або тробмозі, про зниження фібринолітичної активності крові.

Примітки. Під час тромболітичної та антикоагулянтної терапіі замість розчину СаС12 для утворення згустку з еуглобулінової фракції слід використовувати той самий обсяг розчину тромбіну, активність якого 10 МІН од/мл (див. "Дослідження гепарин-кофакторної активності антитромбіну ПІ").

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 536 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)