АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

В) вивчення дихальної активності плода при УЗ скануванні.

Прочитайте:
  1. A.Оценка состояния плода в антенатальном периоде
  2. B. Мониторинг состояния плода в интранатальном периоде (в родах)
  3. Анатомія дихальної системи (верхні дихальні шляхи)
  4. Анатомія та фізіологія дихальної системи
  5. Антенатальная охрана плода.
  6. АНТИФОСФОЛИПИДНЫЙ СИНДРОМ КАК ПРИЧИНА ПРИВЫЧНОЙ ПОТЕРИ ПЛОДА
  7. Багатоплідна вагітність та неправильні положення плодА
  8. Базові знання, вміння, навички, необхідні для вивчення теми
  9. Базові знання, вміння, навички, необхідні для вивчення теми (міждисциплінарна інтеграція)
  10. Базові знання, вміння, навички, необхідні для вивчення теми (міждисциплінарна інтеграція)

г) визначення рухової активності плода за допомогою ультразвукових приладів. Проводиться з 7 - 8 тижнів вагітності, але найбільше значення має оцінка її в III триместрі вагітності, коли плід здійснює від 5 і більше рухів за 30 хвилин. При цьому, збільшення загальної рухової активності плода розглядається як компенсаторна реакція, а пригнічення - є несприятливою ознакою.

д) УЗ вивчення сечовидільної функції нирок плода за кількістю одногодинної екскреції сечі. Остання визначається по різниці між об'ємом сечового міхура під час першого обстеження і повторного його зміни через 1 годину. Даний метод дослідження є особливо цінним при діагностиці гіпотрофії плода, при якій одногодинної екскреція сечі знижується до 15 - 18 мл (при нормі 24 - 27 мл). Слід враховувати, що зменшення швидкості мочеобразованія спостерігається у плодів при гестозі вагітних, в тих випадках, коли за даними УЗ біометрії відставання в рості немає. Ступінь зниження продукції сечі знаходиться в прямій залежності від тяжкості гестозу, що пов'язано не тільки з відставанням у розвитку плоду, а й з порушенням регуляції функції нирок.

е) оцінка серцевої діяльності плода. Крім аускультації, найбільш доступним і поширеним методом оцінки серцевої діяльності плода є кардіотахографія, реєстрація частоти серцевих скорочень (ЧСС). Кардіомоніторное спостереження дозволяє виявити початкові і виражені ознаки страждання плода внаслідок гострої і хронічної гіпоксії. Основними напрямками в лікуванні недостатності функції плаценти є:

1) поліпшення матково-плацентарного кровообігу;

2) нормалізація газообміну між організмом матері і плода;

3) поліпшення метаболічної функції плаценти;

4) вплив на організм плода, минаючи плаценту і використовуючи параплацентарний шлях обміну.

Застосовувані методи й окремі засоби впливають на декілька функцій плаценти відразу. Нормалізація матково-плацентарного кровотоку, безумовно, покращує транспорт поживних речовин і газообмін плоду, є важливим чинником у синтезі гормонів. Корекція метаболічних змін призводить до поліпшення газообміну і нормальної функції плаценти, що, у свою чергу, покращує гемодинаміку плаценти.

Основною ланкою в нормалізації функції плаценти є поліпшення матково-плацентарного кровотоку, що досягається застосуванням судинорозширюючих засобів або препаратів, розслаблюючих матку, в поєднанні із заходами, спрямованими на нормалізацію реокоагуляційних властивостей крові:

а) фізичні методи впливу (електрорелаксація матки, електрофорез магнію, призначення теплових процедур на приниркову область - діатермія, індуктотермія та ін.) рефлекторно розслаблюють міометрій і призводять до розширення судин;

б) абдомінальна декомпресія знімає зайву роботу мускулатури матки з подолання тонусу м'язів черевного преса. Це призводить до посилення інтенсивності кровотоку в матці і до поліпшення плацентарної перфузії. Крім цього вона призводить до посилення синтезу естріолу та підвищення транспортної функції плаценти;

в) гіпербарична оксигенація застосовується для поліпшення функції плаценти та стану плода, особливо у вагітних з вадами серця. Вона забезпечує збереження активності дихальних ферментів, сприяє нормалізації вуглеводного обміну;

г) медикаментозні засоби: серед судинорозширюючих засобів застосовується еуфілін або теофілін, які можуть вводитися внутрішньовенно струменево або краплинно. З цією ж метою застосовується компламин, теонікол.

Слід відзначити можливість підвищеної чутливості вагітних до препарату, що вимагає підбору індивідуальних доз компламину.

Значне поліпшення матково-плацентарного кровообігу викликає вазоактивний препарат трентал. Він має судинорозширювальну дію, знижує периферичний опір судин, підсилює колатеральний кровообіг. Препарат покращує реологічні властивості крові та мікроциркуляцію, може бути застосований в умовах стаціонару та жіночої консультації.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 609 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)