АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ДІАГНОСТИКА ПОРУШЕНЬ ФУНКЦІЇ ПЛАЦЕНТИ.

Прочитайте:
  1. II. Завдання і функції спеціального будинку-інтернату
  2. II. Завдання та функції відділення і порядок надання соціальних послуг
  3. А 3.5. Діагностика і лікування рефрактерної АГ
  4. Анатомія та функції сечовивідних шляхів
  5. Будова і життєві функції клітини
  6. Будова і життєві функції клітини
  7. Будова і основні функції спинного мозку.
  8. Будова і функції Варолієвого моста
  9. Будова і функції довгастого мозку
  10. Будова і функції ендокринних залоз

Визначення ступеня та характеру змін у самій плаценті.

Гормональні методи діагностики ПН полягають у визначенні рівня гормонів у навколоплідних водах, крові та сечі вагітних. При цьому не можна обмежуватися одноразовим дослідженням одного гормону. Більш доцільно призначити динамічне спостереження за комплексом гормонів фето-плацентарного комплексу (ФПК) / плацентарний лактоген (ПЛ) і хоріонічний гонадотропін (ХГ) - для діагностики стану сінцітіотрофобласта плаценти; естрогени (естрадіол-Е2 і естріол - Е3) - для комплексної оцінки функціонування ФПК; прогестерон (Пг) - для діагностики стану системи мати - плацента.

Визначення стану плоду і фето-плацентарної системи.

а) вимірювання висоти стояння дна матки над лобковим зчленуванням і окружності живота, яке слід проводити в динаміці. Особлива ретельність при зовнішньому вимірі потрібна в II і на початку III триместру, коли зіставлення отриманих розмірів з терміном вагітності дозволяє виявити відставання в рості плода. Зручно користуватися гравідограмою, на яку нанесені нормальні величини стояння дна матки. Відставання розмірів матки на 20 мм і більше в терміни вагітності до 32 - 33 тижнів дає підставу припускати наявність гіпотрофії плоду.

Б) визначення розмірів плоду шляхом УЗ сканування.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 553 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)