АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Визначення фібрин-мономерних комплексів етаноловим тестом (за X. Годал і співавт.)

Прочитайте:
  1. Активований парциальний тромбопластиновий час (АПТЧ) (за Caen та співавт.)
  2. Артеріальний тиск: визначення, нормальні показники АТ згідно з даними ВООЗ.
  3. Визначення
  4. Визначення D-димера
  5. Визначення активності фактору ХІІІ (за методом В. П. Балуди та співавт.)
  6. Визначення артеріального тиску за методом Короткова.
  7. Визначення витрат виробництва
  8. Визначення вільного гемоглобіну плазми (метод Бінга в модифікації Дервіза і Бялко)
  9. Визначення гепарин-кофакторної активності антитромбіну ІІІ (ПАТ) (за Р. Л. Бік та співавт.)
  10. Визначення готовності дітей до навчання

Принцип. Поява маси (паракоагулята), яка схожа з желе, в плазмі через 10 хв після добавки до неї 50% етанолу говорить про наявність в ній комплексів фібрін-мономерів з фібріногеном та продуктами його деградації плазмином, тобто свідчить про наявність в плазмі активного тромбіну.

Матеріал для дослідження. Цитратна багата тромбоцитами плазма.

Реактиви. 50% етанол (важливо дотримуватися точності концентрації, яка повинна обов’язково перевірятися спиртометром).етанол розводять дистильованою водою.

Хід визначення Збагачену тромбоцитами плазму в об’ємі 0,4 мл змішують з

0,15 мл 50% розчину етанолу, пробірку струшують та включають секундомір. Через 10 хв інкубації (при температурі +18...+25°С), злегка нахиляючи пробірку, в минаючому світлі визначають, чи появився в плазмі згусток схожий з желе (не пластівці та не крупнозернисті коагуляти).

Читання результатів. При наявності в досліджуваній плазмі комплексів фібрин-мономеру з продуктами фібрінолізу та фібіиногеном під впливом етанолу утворюється згусток, який схожий з желе. Результат читається рівно через 10 хв як позитивний або негативний. Гель та згусток, які утворилися пізніше до уваги не приймають. При виконанні тесту при температурі повітря вище +26°С ре­зультат може бути не правдиво негативним, в зв’язку з чим при високій температурі повітря в приміщенні необхідно проводити термостатування на водяній лазні.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 581 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)