АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Визначення плазміногену в еуглобуліновій фракції плазми крові

Прочитайте:
  1. I Фибринолитические (тромболитические ) средства эндогенные - активаторы плазминогена, фибринолизин (плазмин)
  2. Антигени та антитіла груп крові системи АВО
  3. Артеріальний тиск: визначення, нормальні показники АТ згідно з даними ВООЗ.
  4. Білки плазми крові, їх функціональне значення ШОЕ.
  5. Білковий склад плазми крові.
  6. Будова і функції тромбоцитів. Зсідання крові
  7. будова формених елементів крові
  8. В соответствии с определёнными признаками, кодируемыми плазмидными генами, выделяют следующие группы плазмид.
  9. Визначення
  10. Визначення D-димера

(за І.К. Слобожанкіною та З.Д. Федоровою (1973) у модифікації А.К. Дорохової (1980))

Для виявлення активності плазміногену осаджують активатори плазміногену, плазмін та фібриноген з еуглобуліновою фракцією плазми крові при кислому значенні рН середовища і низькій температурі. Плазміноген активують стрептокіназою. Плазмін, який утворюється, викликає лізіс еуглобулінового згустку.

Реактиви. 1. 1% розчин оцтової кислоти у дистильованій воді. 2. 0,07 М фосфатний буфер рН 7,2. 3. 0,025 М СаС12 у дистильованій воді. 4. стрептокіназа ("целіаза") 50 000 ОД В ампулі. Вміст однієї ампули стрептокінази розчинити у 10 мл фосфатного буфера рН 7,2. Із маточного розчину (5000 од/мл) перед визначенням готується робочий розчин стрептокінази методом його розведення тим самим буфером у співвідношенні 1:9.

Хід дослідження. Осадження еуглобулінової фракції плазми крові проводять внесенням 0,5 мл тестуємої плазми у пробірку з 6,0 мл охолодженої (+2…+8 град.) та підкисленої 0,1 мл 1 % розчину оцтової кислоти. Пробу перемішують перевертанням, ставлять у холодильник (-8…-12 град.) на 10 хв., центрифугують при 3000 об./хв. на протязі 3 - 5 хв. Супернатант відкидають та видаляють його осад зі стінок пробірки смужкою фільтровального паперу. До осаду еуглобулінів додають 0,25 мл робочого розчину стрептокінази (125 од) у фосфатному буфері і повністю розчиняють осадок за допомогою скляноі палички. До розчину осаду додають 0,25 мл розчину СаС12 і перемішують похитуванням. Пробірку з пробою ставлять у термостат (37 град.) і після утворення згустку визначають час його лізису. Час лізісу еуглобулінової фракції плазми крові, активованої стрептокіназою, пропорціональний вмісту плазміногену.

Читання результатів. У здорових людей час лізису згустку становить 10 - 20 хв. Зниження рівня плазміногену, яке часто є супутником передтромботичних станів і тромбозу, приводить до подовження часу лізису еуглобулінової фракції плазми крові, активованої стрептокіназою, або неповного лізису.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 617 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)