АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Порядок виконання роботи.

Прочитайте:
  1. II. Завдання та функції відділення і порядок надання соціальних послуг
  2. II. Порядок выполнения работы
  3. II. Порядок выполнения работы
  4. III. Порядок выполнения работы.
  5. III. Порядок комплектування закладу
  6. III. Умови прийняття і порядок обслуговування громадян
  7. IV. Порядок оказания медицинской помощи беременным женщинам, роженицам и родильницам с сердечно-сосудистыми заболеваниями, требующими хирургической помощи
  8. IV. Порядок оскарження рішення експертних комісій
  9. V. Порядок оскарження рішень медико-соціальних експертних комісій
  10. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу

Дослідження серцевого поштовху. Знайти на грудній клітці п’ятий міжреберний проміжок зліва на 1 – 1,5 см від середньо - ключичної лінії ближче до грудини – місце проекції верхівки серця. Спостерігати обмежене ритмічне випинання грудної клітки в цій ділянці. Властивості серцевого поштовху визначити пальпаторно в зоні верхівки серця.

Вислуховування тонів серця. Фонендоскоп встановлюють на грудній клітці в місцях найкращого вислуховування тонів. Перший тон краще вислуховується на верхівці серця, тобто, у п’ятому міжреберному проміжку зліва на 1 – 1,5 см від середньо- ключичної лінії ближче до грудини. Далі фонендоскоп встановлюється у другому міжреберному проміжку біля правого краю грудини. Тут краще чути компонент другого тону, обумовлений півмісяцевими клапанами аорти. Компонент другого тону, обумовлений півмісяцевими клапанами легеневої артерії краще вислуховується у другому міжреберному проміжку біля лівого краю грудини. Фонендоскоп переноситься в місце прикріплення мечеподібного відростка до тіла грудини, де краще вислуховується компонент першого тону, обумовлений тристулковим клапаном. У четвертому міжреберному проміжку біля лівого краю грудини, в так званій точці Боткіна, краще вислуховується клапанний компонент, обумовлений двостулковим клапаном.

Визначення положення електричної осі серця за електрокардіограмою. Електрична вісь серця визначається за кутом альфа. Для цього вимірюється амплітуда зубців R у першому та третьому стандартних відведеннях.

Малюється рівнобічний трикутник Ейнтховена, визначається його центр, через який проводяться лінії, паралельні осям першого та третього відведень. На лінії, паралельній осі першого відведення, праворуч від центру трикутника відкладається величина зубця R у першому стандартному відведенні, а на лінії, паралельній осі третього стандартного відведення, донизу від центру – величина зубця R у третьому стандартному відведенні. З отриманих точок на обох лініях опустити перпендикуляри до їх перехресту, який з’єднати з центром трикутника. Ця лінія вказуватиме напрямок електричної осі серця, а кут між нею та віссю першого відведення буде кутом альфа, який в нормі дорівнює 40-700 .

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 453 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)