АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Змістовий модуль 7. СИСТЕМА КРОВООБІГУ

Прочитайте:
  1. III модуль. Соотношение факторов генотипа и среды в возникновении наследственных болезней и проблем психического дизонтогенеза
  2. IV. Система изложения
  3. IX. Дыхательная система
  4. IX. Система HLA
  5. Автономна нервова система
  6. Алгоритми лікувально-діагностичних заходів при гострих порушеннях мозкового кровообігу на госпітальному етапі
  7. АНАСТОМОЗИ МІЖ ВЕНОЗНИМИ СИСТЕМАМИ
  8. Антигенная система Резус.
  9. АНТИКОАГУЛЯНТНАЯ СИСТЕМА
  10. Антиноцицептивная система

Конкретні цілі:

Ø Трактувати поняття системи кровообігу, механізми регуляції хвилинного об’єму крові (ХОК) як інтегрального показника кровообігу на основі аналізу параметрів гомеостазу відповідно рівня метаболізму.

Ø Трактувати фізіологічні властивості серця що забезпечують його насосну функцію (автоматизм, збудливість, провідність, скоротливість), на основі аналізу електрокардіограми (ЕКГ), ХОК та механізми їх регуляції

Ø Трактувати функцію серця як насосу на підставі тривалості серцевого циклу, структури його фаз і періодів, величини ХОК, тиску крові в камерах серця та в аорті й легеневій артерії, параметрів тонів серця.

Ø Аналізувати регульовані параметри діяльності серця як насосу й робити висновки про механізми її регуляції.

Ø Аналізувати основні параметри кровообігу й робити висновки про стан кровоносних судин (камери стиску, опору, обмінних, ємкісних) та механізми регуляції тонусу артеріальних і венозних судин.

Ø Аналізувати стан судин мікроциркуляторного русла та робити висновки про фізіологічні механізми обміну рідини на рівні кровоносних і лімфатичних капілярів, обміну інших речовин.

Ø Аналізувати регульовані параметри кровообігу й робити висновки про механізми регуляції системного кровообігу.

Ø Аналізувати стан кровообігу і механізми його регуляції у людини під час здійснення функціональних проб (при зміні положення тіла, фізичному навантаженні).

Ø Пояснювати особливості регіонарного кровообігу (коронарного, мозкового, легеневого, черевного) й робити висновки про стан кровоносних судин цих регіонів та їх регуляцію.

Ø Аналізувати вікові зміни параметрів кровообігу й робити висновки про фізіологічні властивості серця як насоса, функції кровоносних судин та механізми регуляції кровообігу.

Ø Пояснювати фізіологічні основи методів дослідження системи кровообігу: визначення артеріального й венозного тисків, пульсу, сфігмографії (СФГ).

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 455 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.006 сек.)