АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Еталони відповідей.

Прочитайте:
  1. Еталони відповідей на завдання по темі

1.У хворого гостра післяопераційна внутрішня кровотеча. Необхідно негайно повідомити лікаря і направити хворого в операційну для проведення ревізії рани чи повторного оперативного втручання.

2.Артеріальна кровотеча з плечевої артерії. Необхідно негайно:

-накласти артеріальний джут вище рани;

-ввести знеболюючі засоби;

-накласти на рану асептичну пов’язку;

-здійснити венепункцію і прводити трансфузію протишокових кровозамінників;

-негайно транспортувати потарпілого в лікувальній заклад;

-постійно контролювати пульс, АТ, ЧД хворого.

3.Кровотеча з виразки дванадцятипалої кишки.Післягеморагічний шок. Необхідно негайно транспортувати хвору в реанімаційне відділення. Накласти міхур з льодом на епігастральну ділянку, здійснити венипункцію і проводити інфузію протишокових кровозамінників (поліглюкіну, реополіглюкіну, реоглюману, реосорбілату), а також кровозупинних засобів (амінокапронової кислоти, дицинону, хлористого кальцію, вікасолу). При подальшому зниженні АТ ввести дофамін в/в. При необхідності проводити підготовку хворого до екстренного оперативного лікування.

4.Повітряна емболія. Необхідно надати хворому горизонтального положення на правому боці з опущеним головним кінцем і негайно транспортувати хворого у відділення реанімації.

5. Післягеморагічна анемія. Порекомендувати хворому стаціонарне лікування у відділенні проктології.

6. МАТЕРІАЛИ САМОПІДГОТОВКИ СТУДЕНТІВ:

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 574 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)