АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Кровотеча з лунки видаленого зуба.

Прочитайте:
  1. Болезни твердых тканей зуба. Кариес. Некариозные поражения
  2. Гемофільна кровотеча
  3. До фельдшера ФАП звернулась мати з дівчинкою 4 років, яка впала з гойдалки. При огляді: відмічається розрив лівої великої статевої губи, сильна кровотеча. Дії фельдшера.
  4. Долікарська допомога при пораненнях і кровотечах
  5. Долікарська медична допомога при внутрішніх кровотечах
  6. Долікарська медична допомога при зовнішніх кровотечах
  7. Завдання №2. Замалюйте схематично будову зуба.
  8. КРОВОТЕЧА
  9. Кровотеча з рота.

Її зупиняють тампонадою стерильною марлевою серветкою, змоченою в розчині тромбіну, андроксона, перекису водню. Хворий повинен тримати тампон зубами.

При легеневій кровотечі характерно кровохаркання - кашель з виділенням пінистої яскраво-червоної крові. Перед цим характерно першіння в горлі, відчуття сильного тепла в пошкодженій половині грудної клітки. Хворому надають напівсидячу позу, забороняють розмовляти, рухатись, кладуть на груди міхур з льодом, вводять етамзілат, гемофобін. Подавляти кашлевий рефлекс не треба, так як це приводить до скупчення крові в нижніх відділах легень і розвитку пневмонії.

При шлунково-кишковій кровотечі.

Виникає блювота кольору "кавової гущі",на другий день - мелена. Хворому необхідно надати горизонтальне положення, заборонити прийом їжі і пиття, ввести гемостатики, покласти на живіт міхур з льодом. Такі ж заходи використовують при внутрішньочеревній кровотечі. Хворого транспортують на ношах, без поштовхів.

 

Література

Основна:

1. Хіміч С.Д. Хірургія: Підручник. – К.: Здоров'я, 2004. – 488 с.

 

Додаткова:

1. Надаховська Н.І. Посібник з хірургії. – К.: Здоров’я, 2001. – 163 с.

2. Скрипниченко Д.Ф. Хірургія: Підручник. – 4-е вид., випр. І допов. – К.: Вища шк.., 1992. – 581 с.

 

Підготував викладач: _______ Василюк В.М.

Підпис І.П.Прізвище

 

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 532 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)