АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Туга тампонада рани

Прочитайте:
  1. Максимальное сгибание конечности, 5) возвышенное положение конечности, 6) давящая повязка, 7) тампонада раны, 8) зажим на сосуд, 9) временное шунтирование.

Необхідний матеріал.

Стерильний тампон, стерильний пінцет чи зажим, бинт.

Техніка.

Тампонада рани з іммобілізацією при умові припіднятого положення кінцівки застосовується при кровотечах з вен і невеликих артерій із м’яких тканин, що покривають кістки черепа, ліктьовий та колінний суглоби. Для тугої тампонади марлевий тампон вводять в рану, туго заповнюючи її, а потім фіксують давлячою пов’язкою.

Туга тампонада рани протипоказана при пораненнях в області підколінної ямки, оскільки в цих випадках часто розвивається гангрена кінцівки.

 

АЛГОРИТМ №7

Накладання кровозупинних затискачів на судину в рані

1.. Необхідний матеріал

Стерильні гачки та кровозупинні затискачі.

Техніка.

Край рани розширюють гачками, відшукують судину, що кровоточить і захоплюють її стерильним кровозупинним затискачем, який залишають в рані, потім накладають асептичну пов’язку. Кільця затискача повинні виглядати з-під пов’язки.

 

АЛГОРИТМ №8

Застосування холоду для гемостазу

Необхідний матеріал.

Міхур для льоду, рушник.

Техніка накладання.

Міхур для льоду, наповнений холодною водою, льодом або снігом, накладають на необхідну ділянку тіла поверх рушника. На голову міхур з льодом накладають у підвішеному стані.

АЛГОРИТМ №9


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 1803 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)