АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Попередня підготовка до виконання навику.

Прочитайте:
  1. IV. Працевлаштування, освіта і професійна підготовка інвалідів
  2. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  3. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  4. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  5. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  6. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  7. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  8. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  9. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  10. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу

- ретельно вимити двічі руки з милом під проточною водою, витерти чистим індивідуальним рушником. Обов'язково одягнути стерильні гумові рука вички; тому що при постійній роботі з антибіотиками це забезпечує не тільки стерильність, а й профілактику професійних дерматитів на руках.

- підготувати одноразовий стерильний шприц та голку до маніпуляції (навик "А").

Запам'ятайте! Для постановки діагностичних проб на індивідуальну чутливість та для внутрішньом'язового введення антибіотиків слід застосувати шприци і голки тільки одноразового використання, тому що на шприцах багаторазового використання можуть бути залишки антибіотиків, які переходять у стійку форму. Молекули антибіотиків потрапляють на внутрішні стінки шприців під час стерилізації і у високосенсибілізованих пацієнтів викликають алергічну реакцію.

Основні етапи виконання навику:

Розведення антибіотиків може здійснюватися з розрахунку.

а) 1 мл розчинника на кожні 100 000 ОД антибіотика (1:1);

б) 1 мл розчинника на кожні 200 000 ОД антибіотика (1:2).

1. Взяти флакон з порошкоподібним антибіотиком, уважно прочитати назву препарату, дозу і термін придатності.

2. Підготувати флакони до маніпуляції: один флакон з порошкоподібним антибіотиком, другий — з розчинником.

3. Якщо пацієнту призначено до 500 000 ОД, то кількість розчинника брати із розрахунку 1 мл розчинника на 100 000 ОД препарату (тобто робити розведення 1:1). Наприклад, у флаконі міститься 300 000 ОД препарату. Необхідно взяти 3 мл розчинника.

Запам'ятайте! При розведенні антибіотиків голку у флакон вводити так, щоб тільки проколоти пробку, тому що при глибокому введенні у зв'язку з підвищенням тиску у флаконі за рахунок введеного розчинника через голку буде самовільно виходити розчин антибіотика, попадання на шкіру рук із часом викликє професійний дерматит. Крім того, не витримується точність дозування. Після введення розчинника зняти флакон з голкою із шприца, добре струсити флакон, щоб ліки повільно розчинилися, приєднати шприц до голки і, відтягуючи поршень, набрати весь вміст флакона, тобто 3 мл. Ввести пацієнту набрану дозу (300 000 ОД) внутрішньом'язово (найчастіше).

4. Якщо пацієнту призначено більше, ніж 500 000 ОД, то кількість розчинника брати з розрахунку 1 мл розчинника на кожні 200 000 ОД препарату (тобто робити розведення 1:2). Наприклад, у флаконі міститься 600 ОД препарату. Необхідно ввести 3 мл розчинника, струсити флакон набрати весь вміст флакона.

5. Якщо у флаконі міститься 1 000 000 ОД (1 г), а пацієнту призначено 500000 ОД, то можна зробити розведення 1:1, набрати 5 мл розчину, тобто тільки половину і ввести даному пацієнту, а 5 мл розчину, що залишився у флаконі, можна ввести іншому пацієнту.

6. Розчини бензилпеніциліну натрієвої та калієвої солі в розчині новокаїну іноді стають мутними в результаті утворення новокаїнової солі бензил-пеніциліну. Однак це не є протипоказанням для внутрішньом'язового введення.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 580 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)