АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Другий спосіб.

Прочитайте:
  1. Другий період пологів
  2. Другий період пологів (період вигнання)
  3. Якими стимулюють зупинене серце, щоб другий iмпульс викликав

1. Якщо лікарський препарат вводиться у праву сідницю пацієнта, то медичній сестрі слід покласти свою ліву руку на праву сідкицю пацієнта таким чином: великий палець лівої руки направити в проекцію великого вертела стегнової кістки, а решта пальців (2-5) розмістити перпендикуляру 5 великого пальця. Якщо лікарський препарат вводиться в ліву сідницю пацієнта, то медичній сестрі слід покласти свою праву руку на ліву сідницю пацієнта. Великий палець правої руки направити в проекцію великого вертлюга стегнової кістки, а решта пальців (2-5) розмістити перпендикуляр но до великого пальця. Укол голкою здійснити в місце утворення прямого кута, що і відповідає місцю верхньо-зовнішнього квадрата сідниці

2. Провести пальпацію вибраного місця; ін'єкцію не можна виконувати в місцях набряків або ущільнень (інфільтрату), які залишилися від попередніх ін'єкцій.

3. Двічі протерти місце ін'єкції стерильними ватними кульками, змоченими у 70% розчині етилового спирту.

4. Відпрацьовані ватні кульки занурити у 5% розчині хлораміну в ємності промаркірованій "Для використаних ватних кульок" на 1 годину.

5. Взяти наповнений ліками шприц з голкою правою рукою так, щоб 5 палець підтримував муфту голки, 2 палець розміщувався на поршні, а решта пальців утримували циліндр шприца.

6. Вказівним та великим пальцями лівої руки розтягнути і зафіксувати шкіру з підшкірною основою у відповідній ділянці.

7. Перпендикулярно до поверхні шкіри швидким рухом ввести голку на глибину 4-5 см, проколюючи при цьому шкіру, підшкірну основу, фасцію, великий сідничний м'яз. Необхідно слідкувати за тим, щоб голка була введена не повністю і над шкірою лишалася частина голки довжиною не менше 0,5 см.

8. Забрати ліву руку з сідниці.

9. Після введення голки лівою рукою відтягнути поршень шприца на себе і перевірити, чи не потрапила голка в просвіт кровоносної судини (кров не повинна з'явитися у шприці).

10. Натиснути на поршень 2 пальцем правої руки (або не не змінюючи положення рук — першим пальцем лівої руки), повільно ввести лікаський препарат у м'яз.

11. Лівою рукою прикласти до місця ін'єкції стерильну ватну кульку, змо- чену у 70о розчин етилового спирту, і швидким рухом витягнути голку. Цією ж ватною кулькою зробити легкий масаж місця введення ліків, щоб вони краще розподілилися в ділянці м'язу.

12. Відпрацьовану ватну кульку занурити у 5% розчин хлораміну в ємність промаркіровану "Для використаних ватних кульок", на 1 годину.

 

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 491 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)