АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

РОЗВЕДЕННЯ АНТИБІОТИКА ДЛЯ ПОСТАНОВКИ ДІАГНОСТИЧНОЇ ПРОБИ НА ІНДИВІДУАЛЬНУ ЧУТЛИВІСТЬ ДО ПРЕПАРАТУ.

Прочитайте:
  1. Алгоритм постановки жизненных иелей
  2. АЛЕРГІЧНІ ДІАГНОСТИЧНІ ПРОБИ (ШКІРНІ).
  3. Анафілактичні алергічні реакції (гіперчутливість І типу)
  4. Вагітна Г., звернулась в Ж.К. з терміном вагітності 34 тижні з приводу підвищення АТ, набряків нижніх кінцівок. Який аналіз необхідно зробити для остаточної постановки діагнозу?
  5. Внутрішньошкірна діагностична проба на індивідуальну чутливість до антибіотиків
  6. ВНУТРІШНЬОШКІРНА ДІАГНОСТИЧНА ПРОБА НА ІНДИВІДУАЛЬНУ ЧУТЛИВІСТЬ ДО АНТИБІОТИКІВ.
  7. Дослідження на індивідуальну сумісність
  8. Иммунолюминесцентный метод: сущность, направления, способы постановки и учета, диагностическое значение.
  9. Иммуноферментный и радиоиммунный анализ: сущность, условия, направления, способы постановки и учета, диагностическое значение.
  10. Комплемент, состав, основные свойства. Пути активации. Участие комплемента в реакциях иммунитета. РСК, методика ее постановки и практическое использование.

Запам'ятайте! Як розчинник антибіотиків для постановки діагностичних проб на індивідуальну чутливість використовується тільки стерильний ізотонічний 0,9%) розчин натрію хлориду. 0,25%-0,5% розчин новокаїну не можна використовувати, тому що він сам здатен викликати алергічну реакцію. Вода для ін'єкцій в даному випадку теж не використовується, тому-що утворений гіпотонічний розчин може дати помилкову реакцію, і тоді вірогідність проби буде сумнівною.

Місце проведення:

Маніпуляційний кабінет стаціонару, поліклініки, домашні умови, кабінет

доклінічної практики.

Оснащення робочого місця:

1. Робочий маніпуляційний стіл.

2. Стерильний лоток.

3. Стерильні шприци одноразового використання ємністю 1, 10 мл з голками відповідної довжини та діаметра.

4. Флакон з порошкоподібним антибіотиком.

5. Стерильний ізотонічний (0,9%) розчин натрію хлориду.

6. 96° розчин етилового спирту в флаконі.

7. Пінцет в потрійному розчині.

8. Бікс з стерильними ватними кульками.

9. Лоток для використаних предметів.

Попередня підготовка до виконання навику: (навик "Д").

Основні етапи виконання навику:

1. Взяти флакон з порошкоподібним антибіотиком, уважно прочитати назву препарату, дозу і термін придатності.

2. Підготувати флакони до маніпуляції: один флакон з порошкоподібним антибіотиком, другий — з стерильним ізотонічним (0,9%) розчином натрію хлориду.

3. Набрати у шприц відповідну кількість 0,9% розчину натрію хлориду із розрахунку 1 мл розчинника на 100 000 ОД або на 0,1 г препарату. Так, якщо у флаконі 1 000 000 ОД то необхідно ввести 10 мл 0,9% розчину натрію хлориду. Це буде перше розведення.

4. Потім розвести розчин антибіотика першого розведення ще в 10 разів. Для цього взяти шприц ємністю 1 мл, набрати в нього 0,1 мл розчину антибіотика першого розведення, добавити у шприц 0,9 мл 0,9% розчину натрію хлориду. Це буде друге розведення антибіотика (тобто в 1 мл розчину міститься 10 000 ОД або 0,01 г препарату),

5. Якщо у відділенні протягом доби декільком пацієнтам необхідно здійсним пробу на індивідуальну чутливість до даного антибіотика, тоді розведення можна зробити так:

а) якщо флакон містить 1 000 000 ОД, тобто 1г препарату, то у флакон за допомогою шприца, ємністю 10 мл ввести 10 мл 0,9% розчину натрію хлориду (перше розведення);

б) за допомогою шприца з флакона першого розведення антибіотика набрати 1 мл розчину антибіотика, ввести його в стерильний пустий флакон із-під антибіотика, потім іншим шприцом ємністю 10 мл добавити 9 мл 0,9% розчину натрію хлориду;

в) флакон слід позначити додатковою етикеткою, де вказати "Для проби", дату і свій підпис, поставити флакон у холодильник, і цей готовий розчин для постановки проб на індивідуальну чутливість до препарату можна використовувати протягом доби.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 1138 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)