АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ОСОБЛИВОСТІ ВВЕДЕННЯ БІЦИЛІНУ

Прочитайте:
  1. C. Внутрішньовенне краплинне введення 0,9 розчину натрію хлориду 200 мл
  2. Анатомо- фізіологічна характеристика спинного мозку, вікові особливості в нормі та в паталогії
  3. Анатомо- фізіологічні вікові особливості трахеї, бронхів, легень. Механізм акту дихання, наслідки його розладів.
  4. Антропометричні дослідження дітей різного віку та особливості їх проведення
  5. Будова серця, серцевий цикл та його ругуляція, вікові особливості.
  6. Введення в доказову медицину
  7. Введення в організм білкових гідролізатів, жирових емульсій
  8. Введення в-адреноблокаторiв,0
  9. Введення інсуліну у флакон з розчином глюкози за призначенням лікаря
  10. Введення лікувальних розчинів об’ємом 1-2 л

Біцилін-1(дибензилетилендиамінова сіль бензилпеніциліну), біцилін- 3 (суміш рівних частин бензилпеніциліну натрієвої солі, бензилпеніциліну новокаїнової солі і біциліну-1), біцилін-5 (суміш 1 частини бензилпеніциліну новокаїнової солі і 4 частини біциліну1) — це препарати пеніциліну пролонгованої дії. Їх склад забезпечує швидке утворенняі довгу тривалість високої концентрації антибіотика в крові. Так, після одноразової ін’єкції у вигляді суспензіі терапевтична концентрація біциліну-5 в крові зберігається на протязі 4 тижнів. Запам'ятайте! Суспензії біциліну вводяться тільки внутрішньом'язово. Внутрішньовенне і ендолюмбальне введення не допускається!

Запам'ятайте! Біцилін слід вводити тільки за призначанням лікаря, який врахує всі протипоказання і особливу увагу зверне на те, як пацієнт переносив ін'єкції пеніциліну в минулому. З метою уникнення алергічної реакції на біцилін перед його введенням обов'язково зробити скарифікаційну або внутрішньошкірну діагностичну пробу на індивідуальну чутливість організму (навик "В").

У зв'язку з тим, що суспензія кристалізується і забиває просвіт голки, потрібно все робити вірно і швидко.

1. Взяти шприц ємністю 5-10 мл, голку довжиною 6-8 см, із достатньо широким просвітом (діаметром 0,8-1 мм).

2. Перевірити прохідність голки, пропускаючи через неї повітря або 0,9% розчин натрію хлориду.

3. Безпосередньо перед введенням приготувати в асептичних умовах суспензію біциліну: в флакон з біциліном ввести 3 мл стерильної води для ін'єкцій або стерильного 0,9% розчину натрію хлориду, або 0,25%-0,5% розчину новокаїну.

4. Струсити інтенсивно флакон, перемішати суміш до утворення однорідного стану.

5. Утворену суспензію швидко набрати в шприц, видалити пухирці повітря із шприца.

6. Згідно з правилами внутрішньом'язової ін'єкції (навик "Е") ввести голку глибоко в великий сідничний м'яз, слідкуючи за тим, щоб над поверхнею шкіри залишилося не менше 0,5 см довжини голки.

7. До введення ліків лівою рукою відтягнути поршень шприца на себе і перевірити, чи не потрапила голка в просвіт кровоносної судини (з метою уникнення медикаментозної емболії).

8. Ввести суспензію згідно з дозою, яку призначив лікар (наприклад, для профілактики ревматизму біцилін-3 в дозі 600 000 ОД вводиться 1 раз в 6-7 днів, біцилін-5 в дозі 1 500 000 ОД вводиться 1 раз в 4 тижні).

9. Після введення суспензії біциліну можлива невелика болісність в місці введення, але тепло (у вигляді грілки) застосовувати не рекомендується.

10. Шприц і голку одразу ж після ін'єкції промити (в домашніх умовах - водою кімнатної температури, в стаціонарі — в 3% розчині хлораміну) з метою уникнення утворення осаду на внутрішній поверхні шприца, голки від суспензії.

11. Якщо в домашніх умовах шприц і голка стерилізуються методом кип'я- тіння, то у воду не можна додавати соду, тому що вона руйнує пеніцилін. 

Необхідно в стерилізатор налити дистильовану воду або перекип’ятити воду кімнатної температури.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 3238 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)