АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Введення інсуліну у флакон з розчином глюкози за призначенням лікаря

Прочитайте:
  1. A. Перекрити систему, покликати лікаря
  2. C. Внутрішньовенне краплинне введення 0,9 розчину натрію хлориду 200 мл
  3. Введення в доказову медицину
  4. Введення в організм білкових гідролізатів, жирових емульсій
  5. Введення в-адреноблокаторiв,0
  6. Введення лікувальних розчинів об’ємом 1-2 л
  7. Визначте алгоритм дії лікаря.
  8. Жінка звернулась до лікаря зі скаргами на набряклість та болючість нижньої кінцівки, припухлість вен та вузлів на медіальній поверхні
  9. Заповнення системи одноразового __________використання інфузійним розчином

1. Чисто вимити і знезараженими руками візьміть флакон із необхідним розчином глюкози (10%, 20%, 33%), прочитайте уважно етикетку.

2. Відберіть необхідну кількість флаконів із розчином глюкози і визначте кількість сухої речовини (глюкози) в розчині. Так, якщо хворому призначено 1200 мл 10% розчину глюкози, то ви відбираєте 3 флакони ємкістю по 400 мл. Визначаєте шляхом усних математичних підрахувань, що в кожному флаконі міститься 40 г глюкози.

3. Визначте, яку кількість одиниць інсуліну необхідно ввести у кожний флакон із розчином глюкози. Кількість сухої речовини глюкози, тобто 40 г поділіть на 4 г. таким чином, необхідно в кожний флакон із розчином глюкози в даному випадку ввести 10 ОД інсуліну, тобто 0,25 мл препарату.

4. Зніміть зйомну частину металевого ковпачка флакону з інсуліном, продезінфікуйте корок стерильним ватним тампоном, зволоженим 70˚ етиловим спиртом.

5. Наберіть в одно- або двохмілілітровий шприц інсуліну 0,25 мл (10 ОД), за допомогою голки проколіть корок підготовленого флакона і введіть інсулін у розчин глюкози. Зразу ж після цього відтягніть у шприц розчин глюкози із флакона і ним промийте шприц і голку з тим розрахунком, щоб ввести у флакон залишки інсуліну.

6. Вийміть голку із флакона і таким чином, введіть необхідну кількість інсуліну у кожний флакон з розчином глюкози.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 605 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)