АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Заповнення системи одноразового __________використання інфузійним розчином

Прочитайте:
  1. E Аномалії розвитку нервової системи
  2. VІІ. ОБ’ЄКТИВНЕ ОБСТЕЖЕННЯ СЕРЦЕВО-СУДИННОЇ СИСТЕМИ
  3. А) Характеристика методів візуалізації сечової системи, показання до застосування, їх можливості та обмеження.
  4. Аглютиногени і аглютиніни системи АВ0.
  5. Анатомія вегетативної нервової системи
  6. Анатомія дихальної системи (верхні дихальні шляхи)
  7. Анатомія та фізіологія дихальної системи
  8. Анатомія, вікова фізіологія і гігієна серцево-судинної системи
  9. Анатомо- фізіологічна характеристика ендокринної системи. Гормони як біологічно-активні речовини.
  10. Анатомо-фізіологічна характеристика вегетативної нервної системи.

Для тривалого внутрішньовенного уведення лікарських препаратів використовують пластикові системи одноразового вико­ристання, їх випускають у стерильній герметичній упаковці, на якій

_________ ВИПИСУВАННЯ, ЗБЕРІГАННЯ, ЗАСТОСУВАННЯ ЛІКАРСЬКИХ ПРЕПАРАТІВ _________ до

зазначено серію, дату стерилізації, термін придатності. Одноразова система складається з голки-повітровода та довгої трубки з крапельни­цею. На обох кінцях трубки є голки — одна для пункції вени, друга — для проколювання корка флакона. На трубці розміщено затискач, за допомогою якого регулюють швидкість уведення рідини. У труб­ку вмонтовано крапельницю, яка має сітку-фільтр для запобігання потраплянню в кровотік часточок корка та ін. Голки закриті ковпач­ками.

Підготовка флакона з інфузійним розчином. Миють та обробля­ють руки загальноприйнятим методом, надягають стерильні гумові рукавички. Читають уважно етикетку на флаконі, візуально визна­чають придатність інфузійного розчину, звіряють напис на флаконі з призначенням лікаря.

Ножицями знімають із флакона центральну частину металевого ковпачка, загортають гострі краї металевої бічної частини ковпачка, щоб уникнути поранень. Стерильним ватним тампоном, зволоженим 70 % етиловим спиртом, обробляють корок флакона та верхню бічну частину металевого ковпачка. На вільній частині етикетки зазнача­ють № палати та прізвище пацієнта.

Заповнення системи одноразового використання інфузійним розчином.

Перевіряють герметичність пакета (він щільно облягає систе­му) і термін придатності системи. Обробляють місце розрізу системи і бранші ножиць стерильним ватним тампоном, зволоженим 70 % етиловим спиртом, і розкривають систему.

• Виймають систему із пакета. Знімають ковпачок з голки-повітровода і уводять її до упору в гумовий корок флакона за допомо­гою стерильного ватного тупфера.

• Знімають ковпачок з верхньої голки системи і уводять її в гумо­вий корок флакона на відстань 1 см від голки повітровода навхрест. Закривають гвинтовий затискач. Флакон перевертають догори дном і закріплюють на штативі.

• Ін'єкційну голку разом з ковпачком знімають і тримають її між II і III пальцями тієї руки, якою утримують крапельницю, або кла­дуть на стерильний лоток. Однією рукою перевертають крапельни­цю, а другою, утримуючи нижню частину системи, ^відкривають за­тискач, заповнюють крапельницю до половини об'єму розчином. По­вертають крапельницю в початкове положення і заповнюють нижню частину системи розчином до повного витиснення повітря та появи розчину з канюлі для насадки голки. Закривають гвинтовий затис­кач. Перевіряють відсутність повітря в нижній частині системи. На­дягають ковпачок з голкою на канюлю, підвішують нижній кінець системи на гачок штатива.

7 8-215


194________________________v£


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 708 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)