АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Організація роботи прийомного відділення хірургічного стаціонару

Прочитайте:
  1. A. Ручне відділення і видалення плаценти
  2. II. Завдання та функції відділення і порядок надання соціальних послуг
  3. II. Організація і склад експертних комісій
  4. II. Організація і склад медико-соціальних експертних комісій
  5. IV. Організація навчально-виховного та реабілітаційного процесу
  6. Алгоритм виконання роботи.
  7. Алгоритм виконання роботи.
  8. Алгоритм роботи.
  9. Вибір теми розрахунково-графічної роботи. Підбір і вивчення літератури
  10. Виконання роботи

У прийомному відділенні медична сестра проводить реєстрацію хворих, які можуть надходити: у плановому порядку по направленню поліклініки, в ургентному порядку (доставлені лікарем швидкої допомоги або супутним транспортом при травмах і невідкладних станах), а також тих, які самостійно звернулися при різних захворюваннях. Кожне звертання хворих фіксується медичною сестрою в журналі обліку прийому хворих (форма 001у) – прізвище, ім'я, по батькові, вік, професія, домашня адреса хворого, місце роботи хворого. Якщо хворий надходить у несвідомому стані, то ці відомості отримують у родичів, які супроводжують. При термінальному стані хворого, доставлених спеціальним або супутним транспортом, медичний персонал зобов'язаний описати основні зовнішні прикмети, записати паспортні дані людей, які доставили хворого, і довести до відома міліції. При цьому повинен бути запис, хто прийняв зазначене повідомлення в міліції.

На всіх хворих, що поступають у стаціонар, заводиться історія хвороби (форма 003у) і статистична карта вибулих зі стаціонару, а їх дані заносяться в алфавітну книгу для довідкової служби. В історії хвороби на титульному листі відзначаються: її порядковий номер, дата і час надходження, паспортні дані хворого, ким направлений, через скільки годин від початку захворювання надходить у стаціонар і діагноз установи, що направила.При цьому медична сестра при опитуванні хворого з'ясовує про наявність перенесених захворювань, таких як гепатит, СНІД та ін., і залишає маркірування на титульному листі історії хвороби.

Лікар оглядає хворого, ставить попередній діагноз і направляє його на дослідження в рентгенологічний кабінет, лабораторію, кабінет функціональної діагностики.

У складі прийомного відділення хірургічного стаціонару є маніпуляційна або мала операційна, що обладнана, згідно вимог до надання першої спеціалізованої (хірургічної) медичної допомоги. Для цього у прийомному відділенні є стерильний хірургічний інструмент, шовний матеріал, перев'язочний матеріал, апарат штучного дихання.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 606 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)