АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Про яке захворювання можна думати? Якого догляду потребує хвора?

Прочитайте:
  1. XIV. Слон, якого не помітили
  2. А допомогою якого методу визначають функціональну здатність нирок?
  3. Автоімунні захворювання
  4. АНАМНЕЗ ЗАХВОРЮВАННЯ
  5. Анамнез наявного захворювання
  6. Варіанти початку захворювання (С.Д. Подимова, 1993р.):
  7. Виберіть із перерахованого на якому із шийних хребців є горбок до якого притискується загальна сонна артерія для зупинки кровотечі?
  8. Використання міхура із льодом, газовивідної трубки, грілки під час догляду за хворими.
  9. Від якого парасимпатичного ядра направляються прегангліонарні волокна до вушного вузла?
  10. ВІРУСНІ ЗАХВОРЮВАННЯ ШКІРИ

5. Дівчика 7-ми років захворіла гостро: температура – 38,5°, турбує біль в горлі під час ковтання. На другий день з’явився висип – дрібноточковий, яскраво-рожевого кольору. При огляді: найбільше висипань у підпахвинній та сідничній ділянках та згинальних верхніх кінцівок. Шкіра щік – суцільного червоного кольору; шкіра носа, навколо губ та підборіддя біла. Відомо, що в класі декілька дітей захворіли на ангіну. Назвіть ваш попередній діагноз. Які заходи необхідно провести у вогнищі?

6. Хворий Н., 8 років, захворів гостро, під вечір з’явилась температура - 38°С, турбує біль в горлі під час ковтання. При огляді: піднебіння та мигдалики червоного кольору, збільшені та болючі підщелепні лімфатичні вузли. Язик спочатку був обкладений білим нашаруванням, через 2 дні він став яскраво-червоний (малиновий язик). На згинальних поверхнях верхніх кінцівок – дрібноцяточковий висип.

Про яке захворювання можна думати? Якого догляду потребує хвора? Які заходи необхідно провести у вогнищі?

У хлопчика 7-ми років захворювання почалося з загального нездужання, втрати апетиту, субфебрильної температури. Через декілька днів з’явився висип: спочатку на обличчі та волосистій частині голови, далі перейшов на тулуб. При огляді: на шкірі видно червоні плями, та пухирці з прозорим вмістом. Окремі пухирці мають в центрі пупкоподібні заглибини. Про яке захворювання можна думати? Якого догляду потребує хвора? Які заходи необхідно провести у вогнищі?

До лікаря звернулись мати з дівчинкою 5-ти років. Турбує загальна слабкість, втрата апетиту та свербіж шкіри. При огляді: на обличчі, тулубі та кінцівках є висип. На обличчі він має вигляд бурих кірочок, на тулубі та кінцівках видно плями та пухирці з прозорим вмістом. Окремі пухирці мають в центрі пупкоподібні заглибини. Про яке захворювання можна думати? Якого догляду потребує хвора?

Хворий Л., 13-ти років оглянутий дільничим педіатром. Скарги на субфебрильну температуру набряк в ділянці привушних слинних залоз, біль при жуванні та ковтанні. Дитина хворіє 3-й день. Початок був гострим. При огляді: шкіра над залозою напружена, блискуча, нормального забарвлення. Який попередній діагноз можа поставити? Яке ускладення може може бути у хлопчика після перенесеної хвороби? Які заходи проводять у вогнищі?

10. Хворий Г., 4-х років оглянутий дільничим терапевтом. Скарги на біль в горлі, підвищення теператури тіла до 38,2°С та сухий кашель. Дитина хворіє 5 днів. Захворювання почалося з незначного підвищення температури та кашлю. На 4-й день хвороби з’явилася гугнявість голосу, став млявим. При огляді: легке почервоніння зіва, задньої стінки глотки та мигдаликів. Про яке захворювання можна думати? Якого догляду потребує хворий?

11. За допомогою до дільничого терапевта звернулася дівчина, 23-х років із скаргами на підищення температури до 38,7°С, остуду, виражену загальну слабкість. Хворіє 2-й день. Приймала жарознижуючі препарати, але через деякий час температура знову сягала високих цифр. При огляді: шкіра обличчя бліда, помірна гіперемія мигдаликів з наявністю дрібних, білого кольору цяток, які легко знімаються шпателем. Після їх видалення поверхня мигдаликів не кровоточить. Який попередній діагноз можа поставити? Якого догляду потребує дівчина?

12. Хвора Н., 18-ти поступила в стаціонар на 3-й день хвороби. Захворювання почалося з підвищення температури тіла до 37,8°С, загального нездужання, головного болю. Наступного дні приєднався помірний біль у горлі при ковтанні, було одноразове блювання. При огляді: шкірні покриви бліді, помірна гіперемія мигдаликів з наявністю щільних плівок жовтувато-сірого кольору, які важко знімаються тампоном. При спробі їх зняти – поверхня кровоточить. Підщелепні лімфатичні вузли збільшені, болючі.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 502 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)