АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ТРАВМИ ГОЛОВИ

Прочитайте:
  1. Б 8 Охарактеризуйте скелет голови Назвіть кістки мозкового та лицевого черепа
  2. Е. Чотириголовий, кравецький, клубово-поперековий
  3. Заповніть таблицю «Вени голови та шиї»
  4. Когнитивная оценка травмирующей ситуации. Ее роль в развитии травматического стресса.
  5. Мал. 99. М’язи голови та шиї, вигляд спереду.
  6. М’язи голови
  7. М’язи голови, тулуба і кінцівок
  8. Обстеження голови
  9. Охарактеризуйте м’язи голови.
  10. Порядок видачі листків непрацездатності в разі захворювання та травми
  • Струс головного мозку
  • Забій головного мозку
  • Стиснення головного мозку
  • Ушкодження кісток черепа
  • Поранення м'яких тканин голови
  • Переломи кісток носа

Основними причинами черепно-мозкових ушкоджень є дорожньо-транспортний, побутовий і спортивний травматизм. Ушкодження голови підрозділяють на закриті та відкриті, проникаючі і непроникаючі, з переломами і без переломів кісток черепа.

Травма виникає в результаті удару по голові (уламки цегли, конструкції будинку) чи при ударі головою об твердий предмет. Це викликає тимчасове стиснення черепа з внутрічерепною гіпертензією. Переміщення мозкової речовини може супроводжуватися розривом мозкової тканини і судин, забиттям мозку в кістки черепа. До закритих ушкоджень черепа і головного мозку відносяться струс, забиття головного мозку, а також переломи кісток черепа без порушення цілості шкіри. Зберігається замкнутість внутрічерепної порожнини і, отже, обмежується можливість інфікування. Відкриті травми супроводжуються порушенням цілості шкіри, кісток черепа, твердої мозкової оболонки. При черепно-мозковій травмі може ушкоджуватися не тільки речовина головного мозку, але і черепно-мозкові нерви, стінки шлуночків мозку, лімфопровідні шляхи, кровоносні судини.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 355 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)