АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Охарактеризуйте м’язи голови.

Прочитайте:
  1. а. По предложенным ацидограммам (см. Приложение 1; 2) охарактеризуйте патологические типы желудочной секреции.
  2. Б 8 Охарактеризуйте скелет голови Назвіть кістки мозкового та лицевого черепа
  3. Б15 Охарактеризуйте будову ,положення матки
  4. Дайте определение понятию «антитела». Укажите классификацию иммуноглобулинов. Охарактеризуйте свойства антител. Опишите процесс антителообразования.
  5. Дайте определение понятию «дыхание микроорганизмов». Перечислите типы дыхания. Охарактеризуйте основные типы биологического окисления. Опишите рост и размножение микроорганизмов.
  6. Дайте определение понятию «фагоцитоз». Перечислите стадии фагоцитоза. Охарактеризуйте завершенный и незавершенный фагоцитоз. Опишите фазы фагоцитарного процесса.
  7. Жувальні м’язи
  8. Жувальні м’язи.
  9. Лекція 7. М’ЯЗИ КІНЦІВОК
  10. Мал. 100. Жувальні м’язи, вигляд справа.

В області голови знаходяться цілі групи мімічних м’язів, чутливі і рухові нерви, судини. У лицьовій частині є області: очноямкова, підокова, носова відповідно кісткової і хрящової частин носа; ротова відповідно м’язі, навколишнього ротову щілину, – на підборідді: щічна – на щоці; вилична, околоушно-жувальна– на жувальній м’язі і привушної залозі; зачелюстна відповідно заніжнечелюстной ямці.

На мозковому черепі виділяють області: лобову – відповідно лусці лобової кістки; надочноямкова – в області надбрівної дуги; скроневу– у лусці скроневої кістки; тім’яну – в тім’яної кістки; потиличну – у лусці потиличної кістки.Підрозділ м’язів голови-Залежно від розвитку, іннервації і положення виділяють дві групи м’язів: 1) мімічні м’язи, що виникають з мезенхіми другого зябрової дуги, іннервуються 4 черепно-мозковим нервом; 2) жувальні м’язи, похідні першого зябрової дуги, іннервуються V черепно-мозковим нервом.Мімічні м’язи-Всі мімічні м’язи мають такі особливості: вони позбавлені фасцій, вплітаються в шкіру, при своєму скороченні змінюють положення і глибину шкірних складок. М’язи знаходяться під контролем нервової системи і, скорочуючись, створюють певний вираз обличчя, що відбиває психічний стан людини. Мімічні м’язи сконцентровані близько ротового, носових, очноямкових і вушних отворів і анатомічно незалежні один від одного, але в формуванні міміки можливі функціональні поєднання багатьох м’язів, що змінюють положення шкірних складок і величину зазначених вище отворів особи.М’язи, що оточують ротову щілину-Кругова м’яз рота (m. orbicularis oris) представляє широку кругову стрічку, що починається від краю червоної облямівки губ і вгорі досягає перегородки носа, а внизу – підборіддя-губної борозни. Ця м’яз зверху, збоку і знизу радіально пронизується численними м’язами, які, скорочуючись, всі разом розтягують ротову щілину. При виборчому скороченні окремих пучків змінюються форма і положення губ або кута ротової щілини, що відбувається при артикуляції, прийомі їжі і жуванні. Велика і мала виличні м’язи починаються від лицьової поверхні виличної кістки, йдуть вниз і медіально. М’яз вплітається в середину носогубной складки верхньої губи та верхньої частини кута ротової щілини. М’яз, що піднімає кут рота, є найглибшою м’язом. Починається в області Кликова ямки верхньої щелепи. Прикріплюється до верхньої частини кута рота. М’яз сміху поперечна м'язова пластинка, пучки якої починаються від жувальної фасції і закінчуються у шкірі біля кута рота. М’яз, що опускає нижню губу, є глибокою м’язом. Починається від основи нижньої щелепи і вплітається в нижню губу.М’яз, що опускає кут рота, починається від основи нижньої щелепи і у вигляді трикутної платівки прикріплюється до кута рота.Підборідний м’яз починається від альвеолярного відростка в області нижніх різців і вплітається в шкіру підборіддя.Щічний м’яз обмежує переддень рота. М’яз покрита фасцією, що представляє продовження поверхневої фасції шиї. На рівні 2-го великого корінного зуба верхньої щелепи м’яз пропадає в протоку слинної привушної залози. Зовні між щічної м’язом, шкірою, кутом рота і вінцевих відростком нижньої щелепи є жирове тіло щоки, добре розвинуте у дітей.М’язи зовнішнього вуха-розрізняють передню, верхню і задню м’язи вуха. Почавшись від фасції, вони прикріплюються до вушної раковини. М'яз — підіймач верхньої губи і крила носа.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 515 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)