АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Охарактеризуйте м’язи таза.

Прочитайте:
  1. а. По предложенным ацидограммам (см. Приложение 1; 2) охарактеризуйте патологические типы желудочной секреции.
  2. Б 8 Охарактеризуйте скелет голови Назвіть кістки мозкового та лицевого черепа
  3. Б15 Охарактеризуйте будову ,положення матки
  4. Відділи малого таза. Хід очеревини
  5. Дайте определение понятию «антитела». Укажите классификацию иммуноглобулинов. Охарактеризуйте свойства антител. Опишите процесс антителообразования.
  6. Дайте определение понятию «дыхание микроорганизмов». Перечислите типы дыхания. Охарактеризуйте основные типы биологического окисления. Опишите рост и размножение микроорганизмов.
  7. Дайте определение понятию «фагоцитоз». Перечислите стадии фагоцитоза. Охарактеризуйте завершенный и незавершенный фагоцитоз. Опишите фазы фагоцитарного процесса.
  8. Жувальні м’язи
  9. Жувальні м’язи.
  10. Измерение наружных размеров таза.

М’язи тазу об’єднують у дві групи – внутрішню і зовнішню. До групи внутрішніх м’язів відносяться клубово-поперековий м’яз, внутрішньо закриваючий і грушовидний м’язи. У групу зовнішніх м’язів входять велика, середня і мала сідничні м’язи; напружував широкої фасції, квадратний м’яз стегна і зовнішній закриваючий м’яз.Внутрішня група м’язів тазу: Клубово-поперековий м’яз складається з двох м’язів – великий поперекової і клубової, які, починаючись в різних місцях (на поперекових хребцях і клубової кістки), з’єднуються в єдину м’яз, причеплюючись до стегнової кістки. На великій відстані обидві частини м’язи беруть участь у формуванні м’язової основи задньої стінки черевної порожнини. Великий поперековий м’яз(товстий, веретеноподібний), починається від латеральної поверхні тіл і поперечних відростків 12 грудного і всіх поперекових хребців. Розташовуючись попереду поперечних відростків, цей м’яз щільно прилягає до тіл хребців. Клубовий м’яз масивний, плоский, займає клубову ямку, прилягає з латеральної сторони до великого поперекового м’яза. Клубово-поперековий м’яз виходить (позаду пахової зв’язки) через м’язову лакуну в область стегна і прикріплюється до малого рожна стегнової кістки. М’яз згинає стегно в тазостегновому суглобі. Малий поперековий м’яз непостійний (відсутнє у 40% випадків). Починається від міжхребцевого диска і прилеглих до нього країв тіл останнього грудного і 1 поперекового хребця. Внутрішній замикальний м’яз. Верхній близнюковий м’яз починається від сідничної кістки, нижня близнюковий м’яз – від сідничного горба. М’яз повертає стегно назовні. Грушовидний м’яз починається від тазової поверхні крижів (2-4 крижових хребців), латеральніше тазових крижових отворів, виходить з порожнини малого таза через велике сідничного отвір. Зовнішні м’язи тазу розташовуються в сідничної області і на латеральній поверхні тазу. Зовнішня група м’язів таза:Поверхністний шар складають велика сідничний м’яз і напружував широкої фасції. У середньому шарі знаходяться середня сідничний м’яз, квадратний м’яз стегна (сюди ж слід віднести внетазові частини грушоподібної, внутрішньої закрив альні м’язи і верхню і нижню близнецеві м’язи). Глибокий шар представлений малим сідничним м’язом і зовнішнім закриваючим м’язом. Всі перераховані м’язи діють на кульшовий суглоб.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 496 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)