АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Охарактеризуйте жувальні м’язи

Прочитайте:
  1. а. По предложенным ацидограммам (см. Приложение 1; 2) охарактеризуйте патологические типы желудочной секреции.
  2. Б 8 Охарактеризуйте скелет голови Назвіть кістки мозкового та лицевого черепа
  3. Б15 Охарактеризуйте будову ,положення матки
  4. Дайте определение понятию «антитела». Укажите классификацию иммуноглобулинов. Охарактеризуйте свойства антител. Опишите процесс антителообразования.
  5. Дайте определение понятию «дыхание микроорганизмов». Перечислите типы дыхания. Охарактеризуйте основные типы биологического окисления. Опишите рост и размножение микроорганизмов.
  6. Дайте определение понятию «фагоцитоз». Перечислите стадии фагоцитоза. Охарактеризуйте завершенный и незавершенный фагоцитоз. Опишите фазы фагоцитарного процесса.
  7. Жувальні м’язи
  8. Жувальні м’язи.
  9. Лекція 7. М’ЯЗИ КІНЦІВОК
  10. Мал. 100. Жувальні м’язи, вигляд справа.

Завдяки жувальним м’язам здійснюється процес жування в результаті зміщення нижньої щелепи при їх скороченні. Жувальний м’яз піднімає нижню щелепу. Він має форму неправильного прямокутника і складається з поверхневої частини і глибокої частини. Точкою початку поверхневій частині є передній і середній відділи виличної дуги, а глибокої – середній і задній відділи виличної дуги. Прикріплюються обидві частини м’язи на латеральній стороні гілки нижньої щелепи по всій її довжині і до кута щелепи. Скронева м’яз, займає однойменну область (скроневу ямку) на латеральній поверхні черепа. Починається від всієї поверхні скроневої ямки, за винятком невеликої площадки, що належить виличної кістки; від внутрішньої поверхні скроневої фасції. Пучки м’язів, конвергіруя донизу, тривають в товсте сухожилля, яке прикріплюється до вінцевої відростку нижньої щелепи. М’яз піднімає нижню щелепу, діє переважно на передні зуби (“кусає” м’яз). Задні пучки м’яза відтягують висунуту вперед нижню щелепу до заду.Медіальна крилоподібні м’яз – товста м’яз чотирикутної форми. Починається в крилоподібні ямці однойменного відростка клиноподібної кістки. Пучки м’яза проходять вниз, латерально і до заду, тривають в сильно розвинену сухожильну пластинку, яка прикріплюється до крилоподібні горбистості на внутрішній поверхні кута нижньої щелепи. Напрямок волокон цього м’яза відповідає напрямку волокон жувальної м’язи. М’яз піднімає нижню щелепу, висуває нижню щелепу вперед.Латеральна крилоподібні м’яз – товста коротка м’яз, починається двома головками – верхній і нижній. Верхня головка а починається на верхньощелепної поверхні і від підскроневої гребеня великого крила клиноподібної кістки, нижня-від зовнішньої поверхні латеральної пластинки крилоподібного відростка тієї ж кістки. Пучки обох головок м’язи, сходячись, направляються до заду і латерально; прикріплюються до передньої поверхні шийки нижньої щелепи, суглобовій капсулі скронево-нижньощелепного суглоба і до суставному диску. При двосторонньому скороченні м’яза нижня щелепа висувається вперед. М’яз відтягує вперед суглобову капсулу і суглобовий диск скронево-нижньощелепного суглоба; при однобічному скороченні зміщує нижню щелепу в протилежну сторону.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 466 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)