АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Положення про Раду у справах інвалідів при Кабінеті Міністрів України

Прочитайте:
  1. I.Загальні положення
  2. IV. Працевлаштування, освіта і професійна підготовка інвалідів
  3. V. Прикінцеві положення
  4. V. Створення умов для безперешкодного доступу інвалідів до соціальної інфраструктури
  5. VI. Матеріальне, соціально-побутове і медичне забезпечення інвалідів
  6. А. Початкове положення
  7. А. Початкове положення
  8. Б15 Охарактеризуйте будову ,положення матки
  9. Багатоплідна вагітність та неправильні положення плодА
  10. Безплатне забезпечення інвалідів автомобілями

(постанова Кабінету Міністрів України

№ 837 від 12 грудня 1994 року)

 

1. Рада у справах інвалідів при Кабінеті Міністрів України (далі – Ра­да) є громадським консультативним органом, створеним з метою сприяння розв'язанню соціальних проблем інвалідів.

2. Рада у своїй діяльності керується Конституцією, законами України, постановами Верховної Ради України, указами і розпорядженнями Пре­зидента України, декретами, постановами і розпорядженнями Кабінету Міністрів України, а також цим Положенням.

3. У своїй роботі Рада взаємодіє з центральними і місцевими органами державної виконавчої влади, підприємствами, установами та організа­ціями, Фондом соціального захисту інвалідів, громадськими організа­ціями інвалідів.

4. Рада відповідно до покладених на неї завдань:

сприяє діяльності органів державної виконавчої влади і громадських організацій у вирішенні правових, економічних, соціально-психологіч­них питань соціально-трудової реабілітації інвалідів;

вивчає та аналізує проблеми інвалідів;

здійснює за дорученням Кабінету Міністрів України аналіз дотриман­ня органами державної виконавчої влади законодавства з питань захисту прав інвалідів, а також у разі потреби подає Кабінетові Міністрів України пропозиції про вдосконалення цього законодавства;

розробляє рекомендації щодо вдосконалення механізму взаємодії ор­ганів державної виконавчої влади з підприємствами, установами та орга­нізаціями у галузі забезпечення соціальної захищеності інвалідів і гро­мадськими організаціями інвалідів;

вивчає та аналізує досвід зарубіжних країн у розв'язанні соціальних проблем інвалідів з метою використання його у вітчизняній практиці, сприяє налагодженню та розширенню співробітництва з відповідними міжнародними органами та організаціями зарубіжних країн.

5. Рада має право запитувати в установах і організаціях відомості, не­обхідні для її діяльності, й документи з питань, що стосуються розв'язан­ня проблем інвалідів.

6. До роботи Ради можуть залучатися (за погодженням з керівниками) працівники міністерств і відомств, місцевих органів державної виконав­чої влади, вчені та спеціалісти в галузі соціального захисту.

7. Раду очолює голова.

8. Рада здійснює свою діяльність відповідно до плану роботи, який за­тверджується її головою.

9. Організаційно-технічне обслуговування Ради здійснюється Мінсоцзахистом.

10. Основною формою роботи Ради є засідання, які проводяться від­повідно до плану роботи, але не рідше одного разу на квартал.

11. Рішення Ради приймаються на основі консенсусу.

12. Рішення Ради оформляються у вигляді протоколів, експертних висновків, рекомендацій та пропозицій, підписаних головою Ради.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 447 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)