АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Ситуаційні задачі до теми №6

Прочитайте:
  1. А.Ситуаційні клінічні задачі
  2. Б. Ситуаційні задачі.
  3. Б. Ситуаційні задачі.
  4. Б. Ситуаційні задачі.
  5. Б. Ситуаційні задачі.
  6. Б. Ситуаційні задачі.
  7. Б. Ситуаційні задачі.
  8. Б. Ситуаційні задачі.
  9. Б. Ситуаційні задачі.
  10. Б. Ситуаційні задачі.

Назва: Організація роботи чистої перев’язочної.

1. Перев’язочна «асептичного» хірургічного відділення принципово є підрозділом операційного блоку: вона організаційно й матеріально підпорядкована операційній. Хто здійснює керування її роботою?

2. Для роботи в чистій перев’язочній необхідно стерильний перев’язочний матеріал та стерильні інструменти для проведення як перев’язок так і невеликих за обсягом оперативних втручань.

3. Після проведення чистих перев’язок в перев’язочній хірургічного відділення виникла необхідність виконання невеликої за обсягом операції під місцевим знеболенням. Чи можна це робити?

4. В зв’язку з необхідністю провести в чистій перев’язочній невеликої операції хірургу необхідно шприци, голки, інструменти для розтину та з’єднання тканин, зупинки кровотечі. Чи повинен весь цей інструментарій знаходитись в чистій перев’язочній.

5. Під час проведення перев’язки хворого в чистій перев’язуючій виникла необхідність проведення реанімаційних заходів. Чи повинні знаходитись в чистій перев’язочній засоби для проведення реанімаційних заходів,

6. Перев’язочна «септичного» хірургічного відділення принципово є підрозділом хірургічного блоку: вона організаційно й матеріально підпорядкована операційній. Проте чи доцільно на Вашу думку дотримання режиму асептики у перев’язочній як у операційній.

7. Організаційно-технічні та гігієнічні заходи спрямовані на забезпечення асептики в чистій перев’язочній хірургічного відділення обмежуються раціональними архітектурно- конструктивними особливостями. Що саме на Вашу думку має першочергове значення?

8. Для проведення стерилізації матеріалу для виконання невеликих операцій в чистій перев’язочній необхідно виконати закладку бікса. Як на Вашу думку провести індикацію стерильності матеріалу що був простерилізований.

9. Після стерилізації перев’язочного матеріалу для асептичної перев’язочної хірургічного відділення сестра що забирала бікс з автоклавної звернула увагу що відкриті отвори спеціального поясу по басовій поверхні біксів. Чи можна вважати бікси стерильними, як це перевірити.

10. Інструменти, рукавички, дренаж можуть стати безпосередніми передавачами контактної інфекції під час оперативних втручань та діагностичних процедур. Тому стерилізація їх повинна бути подвійною. Основним методом стерилізації не ріжучих інструментів, посуду є обробка гарячим повітрям у сухожарових шафах. Яка необхідна температура і протягом якого часу вона повинна діяти?


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 404 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)