АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Ситуаційні задачі до теми №11

Прочитайте:
  1. А.Ситуаційні клінічні задачі
  2. Б. Ситуаційні задачі.
  3. Б. Ситуаційні задачі.
  4. Б. Ситуаційні задачі.
  5. Б. Ситуаційні задачі.
  6. Б. Ситуаційні задачі.
  7. Б. Ситуаційні задачі.
  8. Б. Ситуаційні задачі.
  9. Б. Ситуаційні задачі.
  10. Б. Ситуаційні задачі.

Назва: Особливості догляду за хворими в
передопераційному періоді.

1. Перед оперативним втручанням пацієнт запевнив медсестру, що очисна клізма йому необов’язкова, оскільки проблем зі стільцем ніколи не було. Як поступити в такому випадку?

2. Зі слів пацієнтки, яка готується на операцію, вона має алергію на спиртовий розчин йоду. Чи можна використати розчин бетадину (йодвмісний препарат) як при обробці операційного поля?

3. Перед оперативним втручанням хворому виміряно температуру тіла і встановлено незначне її підвищення - 37,4°С. Пацієнт запевнив лікаря, що це від хвилювання. Як поступити і чи є потреба в додаткових обстеженнях?

4. Після огляду хворої, що готується до планової гінекологічної операції їй запропоновано санувати ротову порожнину у стоматолога. Чи є цей захід обов’язковим?

5. Щоб не травмувати психіку хворої діагноз „злоякісна пухлина матки” не було їй повідомлено. Пацієнтка готується до оперативного втручання - екстирпації матки з придатками. Яка ваша думка з цього приводу?

6. Пацієнта підготовлено до оперативного втручання, про що повідомлено завчасно. За 0,5 годин в день операції йому відмовлено, оскільки в лікуючого лікаря виникли непередбачувані обставини. Чи дана ситуація є прийнятною?

7. Прийшовши на прийом до спеціаліста обласної консультативної поліклініки пацієнт одержав рекомендацію на оперативне втручання та перелік обстежень, які необхідно зробити у поліклініці по місцю проживання. Пацієнт вимагає зробити йому обстеження при поступленні в стаціонар. Чи можлива така ситуація і за якої умови?

8. Готуючи пацієнтку до операції медсестра зауважила явища фолікуліту в ділянці майбутнього операційного доступу. Які її дії в цьому випадку?

9. За годину до операції пацієнт,що страждає цукровим діабетом, прийняв цукрознижуючі препарати. Чи потрібно повідомляти про це анестезіолога, якщо ці препарати приймаються щодня о цій годині?

10.Хворий з цукровим діабетом під час гоління перед операцією ділянки операційного поля пошкодив шкіру. Чи потрібно цьому надати значення і чому?

 

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 365 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)