АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ТРАНСПОРТУВАННЯ ХВОРИХ У ПРОФІЛЬНЕ ВІДДІЛЕННЯ

Прочитайте:
  1. A. Ручне відділення і видалення плаценти
  2. II. Завдання та функції відділення і порядок надання соціальних послуг
  3. Альтернативні методи лікування хворих зі стійким вазо спазмом
  4. АНТРОПОМЕТРИЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ХВОРИХ
  5. Вологе прибирання приміщень відділення
  6. Гігієна хірургічних стаціонарів, прибирання, санітарно-епідемічний стан, гігієна тіла, одягу медперсоналу, гігієна білизни і одягу хворих.
  7. Годування важкохворих
  8. ГОДУВАННЯ ХВОРИХ ЧЕРЕЗ ЗОНД
  9. Госпіталізація, санітарна обробка та транспортування хворих дітей
  10. ДОГЛЯД ЗА ШКІРОЮ ТЯЖКОХВОРИХ. ПРОФІЛАКТИКА ПРОЛЕЖНІВ

Транспортування хворих – це перенесення або переведення їх з приймального до лікувального відділення, з одного лікувального відділення до іншого або з однієї лікарні до іншої, а також перекладання хворого у ліжко.

Спосіб транспортування хворого визначає лікар залежно від важкості стану хворого. Залежно від загального стану всі хворі поділяються на транспортабельних і нетранспортабельних.

Транспортабельні – це хворі, які без шкоди для свого здоров’я можуть самостійно пересуватися (хворі у задовільному стані), яких можна перевезти на каталці, кріслі-каталці, перенести на носилках (хворі у стані середньої важкості або важкохворі). Нетранспортабельні – це хворі, які перебувають у важкому стані, яким перевезення або перенесення може спричинити загрозу для життя. Цим хворим необхідно надати невідкладну або реанімаційну допомогу, а потім хворих можна транспортувати до відділення (реанімаційного, кардіореанімаційного, хірургічного, тощо).



Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 687 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)