АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Догляд за вухами

Прочитайте:
  1. Б) догляд за шкірою.
  2. Використання міхура із льодом, газовивідної трубки, грілки під час догляду за хворими.
  3. Деонтологія догляду
  4. Догляд за важкохворими
  5. Догляд за важкохворими та хворими в агональному стані. Поняття про вмирання організму.
  6. Догляд за дитиною, яка народилась шляхом операції кесаревого розтину
  7. Догляд за очима
  8. Догляд за ротовою порожниною
  9. ДОГЛЯД ЗА РОТОВОЮ ПОРОЖНИНОЮ

Наявність гною у слуховому проході викликає подразнення і запалення шкіри слухового проходу. При переломі основи черепу із вух може виділятись кров, яка є добрим поживним середовищем для мікроорганізмів. Мікроби висхідним шляхом можуть потрапити у головний мозок і викликати його запалення (енцефаліт). Тому при наявності гною або кров’яних виділень у слуховому каналі слід своєчасно і систематично здійснювати очищення його від вмісту.

Послідовність дій при туалеті слухових проходів важкохворому:

1. Голову хворого повертають на бік.

2. Вушну раковину знизу і з боків обкладають пелюшкою.

3. Злегка відтягують вушну раковину вверх і назад, за допомогою гумового балона або шприца вливають декілька мл теплого 3% розчину перекису водню.

4. Ватним тампоном або серветкою просушують вушну раковину.

5. Знезараженими руками на кінець тонкого зонда з гвинтовою нарізкою намотують стерильну гігроскопічну вату.

6. Лівою рукою відтягують вушну раковину трохи назад і вверх, а правою обережно вводять зонд у зовнішній слуховий канал і легким обертанням зонда очищають його.

7. При відсутності зонда для очищення слухового проходу використовують марлеву турундочку. Для її виготовлення беруть смужку марлі шириною 3 см і довжиною 10 см. Край смужки по довжині загибають і туго скручують, потім складають вдвоє і ще раз скручують. Таким чином отримують нібито джгутик, за допомогою якого обертаючими рухами чистять слуховий проходу.

8. Аналогічним способом можливо видаляти із слухового каналу вушну сірку.

Увага! Обережно користуйтесь зондом, щоб не пошкодити барабанну перетинку. З цих міркувань не використовуйте інші предмети (сірники, пінцети).


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 506 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)