АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Правила безпеки при роботі з автоклавом

Прочитайте:
  1. III. Правила захода судов в морские порты и выхода судов из морских портов
  2. IV. Правила стоянки судов в морских портах и на подходах к ним
  3. VI. Правила обеспечения экологической безопасности, соблюдения карантина в морских портах
  4. VII. Правила выполнения маневров, связанных с прохождением судов относительно морских дноуглубительных судов при встречном плавании
  5. VIII. Правила ледокольной проводки судов
  6. XI. Требования к правилам личной гигиены больных, медицинского и обслуживающего персонала лечебного учреждения
  7. Загальні правила виписування __________і одержання ліків із аптеки для відділення
  8. Заходи безпеки медичних працівників щодо зараження
  9. Інструкція з техніки безпеки
  10. Кордиамин( стимулятор дыхания и ЦНС), правила введения.

Стерилізаційна і водопарова камери виконані з нержавіючої сталі і являють собою єдину зварену конструкцію, але вони роз'єднані функціонально. Вентиль дає можливість перекрити надходження пари в стерилізаційну камеру під час завантаження, ежекції і розвантаження стерилізатора, зберігаючи тим самим робочий тиск у водопаровій камері для наступних циклів стерилізації. Кришка через кільцеву гумову прокладку за допомогою шести гвинтових притисків створює необхідну герметичність робочої камери. Циліндричний кожух з опорою на три ніжки служить для зменшення теплових втрат і є несучим елементом конструкції. Вода заливається у водопарову камеру через лійку. Для спостереження за рівнем води є скло водовказівного стовпчика. Нагрівання води здійснюється електронагрівальниками, встановленими в нижній частині водопарової камери.

Сушіння простерилізованого матеріалу відбувається під вакуумом, що створюється за допомогою інжектора. Після закінчення інжекції для відновлення в стерилізаційній камері нормального атмосферного тиску в неї подається через фільтр очищене повітря. Покажчиком тиску усередині стерилізаційної камери служить мановакуумметр. Через вентиль здійснюється випуск конденсату, а також відбувається періодична продувка стерилізаційної камери паром у процесі стерилізації.

Включення стерилізатора здійснюється поворотом ручки вимикача, при цьому загоряється сигнальна лампа «Мережа». При наявності рівня води у водопаровій камері включаються електронагрівальники. Для захисту електронагрівальників від перегоряння, у випадку зниження рівня води у водопаровій камері нижче мінімального, передбачено спеціальний пристрій, що автоматично відключає електронагрівальники. Чуттєвим елементом цього пристрою є датчик рівня води Зниження рівня води нижче мінімального сигналізується включенням сигнальної лампи «Води немає». Стерилізатор має пристрій для автоматичної підтримки робочого тиску. Чуттєвим елементом цього пристрою є електроконтактний манометр, стрілки рухливих контактів якого встановлюються на розподіли шкали, що відповідають межам припустимої зміни робочого тиску. У стерилізаторі є запобіжний клапан, відрегульований на тиск пари 0,23±0,26 Мпа (2,3±2,6 кг/см). Для підключення захисного заземлення на електрощитку і кожусі стерилізатора є спеціальні болти. До роботи з автоклавом допускається тільки спеціально підготовлений персонал.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 751 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)