АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Фактори ризику

Прочитайте:
  1. A.1.8 Коротка епідеміологічна інформація – загальна поширеність патології, поширеність серед окремих груп населення (віко-статевих та ін., фактори ризику, прогноз).
  2. Артеріальний тиск, фактори, що визначають його величину. Методи реєстрації артеріального тиску.
  3. Взаємозв’язок нервової і гуморальної регуляції в організмі людини. Поняття про стрес та фактори, які його спричиняють.
  4. Види адаптації І фактори, які впливають на неї (на розвиток позитивного ставлення до роботи, задоволеності роботою)
  5. Визначте фактори середовища, які впливають на генетику таланту і обдарованості.
  6. Додаток №18. Провокуючі фактори розвитку гострих станів ЦД.
  7. Додаток №8. Скринінг на виявлення ризику розвитку діабетичної стопи
  8. Завдання 2. Охарактеризувати фактори, що сприяють проявам періодичної активації центрів сну.
  9. Загальна характеристика системи кровообігу. Фактори, які забезпечують рух крові по судинах, його спрямованість та безперервність.
  10. Загальна характеристика системи кровообігу. Фактори, які забезпечують рух крові по судинах, його спрямованість та безперервність.

- Основними факторами ризику розвитку серцево-судинних захворювань є неправильне харчування, фізична інертність та паління. Такий спосіб життя призводить до 80% випадків ішемічної хвороби серця та хвороби судин головного мозку.

- Наслідки неправильного харчування та фізичної інертності можуть проявлятися у вигляді великого кров`яного тиску, збільшеного рівня глюкози у крові,збільшеного вмісту жирів у крові, надмірної ваги та ожиріння.

- Також існує цілий ряд факторів, який призводить до великої поширеності серцево-судинних захворювань. Серед них – погане соціально-економічне положення у деяких країнах, що призводить до частих стресів, відсутність належної профілактики та якісної медичної допомоги.

 

 


Тільки 9 факторів в основному визначають 90% ризиків виникнення серцево-судинних захворювань - малорухливий спосіб життя - паління - алкоголь - неправильне харчування - високий холестерин - стрес - цукровий діабет - високий тиск - ожиріння Якщо виключити ці фактори, то це унеможливить розвиток хвороб системи кровообігу. Поради, які допоможуть нам залишатися здоровими: 1. Займайтеся спортом. З0-60 хвилин спорту в день допоможуть вам стати здоровішими.

2. Відмовтесь від поганих звичок, таких як паління та вживання алкоголю. 3. Правильно харчуйтесь: вживайте більше овочів, фруктів, злаків, риби та морепродуктів. Обмежте загальну кількість вживання жирів, відаючи перевагу рослинним маслам. Знизьте вживання солі. Це допоможе вам регулювати кров`яний тиск. 4. Не нервуйте та відмовтесь від депресій. 5. Майте повноцінний сон тривалістю 7-8 годин. Пам`ятайте, що здоров`я – це безцінний дар кожної окремої людини і всього суспільства в цілому. Гарне здоров`я є головною умовою повноцінного та щасливого життя.


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 367 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)