АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Організація лікувально-профілактичної допомоги сільському населенню

Прочитайте:
  1. Алгоритм надання медичної допомоги при передчасних пологах
  2. Бригадою швидкої допомоги встановлено у дитини кардіопульмональну синкопу. Назвіть
  3. В токсикологічне відділення привезли дитину яка отруїлася грибами, а саме – мухоморами. Який препарат слід використати для надання невідкладної допомоги в першу чергу?
  4. ВИДИ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА ОСНОВНІ ВИМОГИ ДО
  5. Госпітальні види медичної допомоги.
  6. Деонтологія догляду. Роль молодшого медичного персоналу в психосоматичній підготовці хворого до операції. Організація дозвілля хворих.
  7. До чоловіка 22 років була викликана бригада швидкої допомоги з приводу приступу бронхіальної астми. Який шлях введення сальбутамолу найбільш доцільний у данному випадку?
  8. ЗАГАЛЬНІ ЗВЕДЕННЯ ПРО ПРЕДМЕТ. ОРГАНІЗАЦІЯ РОБОТИ НА ЗАНЯТТЯХ І ПРАКТИЧНИХ РОБОТАХ
  9. Застосування прийомів страхування, допомоги і самострахування
  10. Індикатори якості та безпеки діяльності закладів охорони здоров’я I рівня перинатальної допомоги

 

 

 

Сільська лікарська дільниця організовується для надання медичної допомоги мешканцям поселень, віддалених від районного центру. До складу сільської лікарської дільниці можуть входити такі медичні заклади, як фельдшерсько-акушерські пункти, лікарська амбулаторія та дільнична лікарня. Кожний із її закладів відіграє важливу роль у наданні загальнодоступної медичної допомоги, проведенні профілактичних і оздоровчих заходів.

При організації сільських дільниць враховується:

- чисельність населення,

- особливості його розселення,

- радіус обслуговування,

- стан шляхів.

У різних районах може бути різною кількість сільських лікарських дільниць. Число поселень на дільниці в середньому досягає дев‘яти. Головний медичний заклад сільської лікарської дільниці – дільнична лікарня або самостійна лікарська амбулаторія. Село із значною чисельністю населення та певною інфраструктурою, в якому розташований головний медичний заклад, називається пунктовим. Воно знаходиться, як правило, в адміністративно-економічному центрі дільниці. Рекомендованою чисельністю населення на сільській лікарській дільниці є 5-7 і 8-10 тис. населення, оптимальний радіус обслуговування визначено як 5-7 і 8-10 км.

 

 

 

 

 


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 435 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)