АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Ситуаційні задачі. До медичного пункту школи звернувся учень 10 класу загальнососвітньої школи зі скаргами на головний біль

Прочитайте:
  1. Б. Задачі для самоконтролю.
  2. Б. Ситуаційні задачі.
  3. Б. Ситуаційні задачі.
  4. Б. Ситуаційні задачі.
  5. Б. Ситуаційні задачі.
  6. Б. Ситуаційні задачі.
  7. Б. Ситуаційні задачі.
  8. Б. Ситуаційні задачі.
  9. Б. Ситуаційні задачі.
  10. Б. Ситуаційні задачі.

Задача 1

До медичного пункту школи звернувся учень 10 класу загальнососвітньої школи зі скаргами на головний біль, поганий сон, втому. В ході обстеженя підлітка шкільний лікар патології не виявив. Під час опитування установлено, що учень сидить на останній парті внутрішнього ряду, на відстані 20 см розташована батерея водяного опалення. Для зниження температури повітря постійно відкрита кватирка. Середня температура класного приміщення 24°С, швидкість руху повітря 0,5 м/см, відносна волгість 30%, охолоджуюча дія повітря 0,2 млкал см2 г/сек.

Дайте гігієнічну оцінку умовам навчання та у разі необхідності запропонуйте рекомендації щодо його оптимізації.

Задача 2

Дівчинка 6 років часто (понад 5 разів на рік) хворіє на застудні захворювання, фізичний розвиток середній, пропорційний, має тільки молочні зуби, мигдалики гіпертрофовані, вміє читати та рахувати. Батьки віддали дитину у перший клас загальноосвітньої школи. У школі комплексна система архітектурно-композиційних рішень. Секції роздягалень для учнів шестирічного віку розташовані разом з п’ятьма паралелями двох суміжних груп. Шкільна столова доготовчого типу. Площа на одного учня у класі 1,7 м2, спальної та ігрової кімнати немає. Гардероб загальний для всіх класів.

Дайте гігієнічну оцінку умовам навчання дітей 6-ти річного віку та у разі необхідності обргунтуйте відповідні рекомендації.

 

Задача 3

Визначте чи відповідає гігієнічним вимогам шкільний клас на 40 учнів, що має розміри: довжина – 8 м, ширина – 6 м, висота – 3,2 м. Природна вентиляція забезпечується 3 витяжними каналами, розташованими у верхній частині внутрішньої стіни, та кватирками у вікнах. Кратність обміну повітря 2 рази на годину. Природне освітлення забезпечується 3 вікнами розміром 2 х 1,5 м кожне, штучне – лампами розжарювання потужністью 15 вт.

 

Задача 4

У восьмому класі навчається 35 учнів. Площа класу 48 м2. Навчально-дослідна зона має майданчик для початкових класів площею 150 м2. Теплиця, зоотваринна ділянка та відділ колекції рослин відсутні. Зона для початкової допризивної підготовки площею 200 м2 знаходиться поряд з зоною відпочинку, загальна площа якої 60 м2.

Фізкультурно-спортивна зона складається з: шкільного стадіону – 1200 м2, майданчиків для спортивних ігор, гімнастики, метання м’яча та стрибків у висоту (S пола 150 м2 кожна).

Визначте, чи відповідає планування земельної ділянки середньої загальноосвітньої школи гігієнічним вимогам. У разі необхідності обгрунтуйте відповідні гігієнічні рекомендації.

 

Задача 5

У ході поглибленого медичного обстеження школяра 11 років виявлено, що він майже щомісяця хворіє на ГРВЗ, страждає міопією слабкого ступеня та карієсом. Фізкультурою займається в основній групі. Об’єктивно: з боку внутрішніх органів ніяких патологічних змін не виявлено.


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 546 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)